Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цигуларят Мичо Димитров с изложба в Галерия “България”

| обновено на 08.12.18 в 19:53
Мичо Димитров - Музикант на годината 2013
Снимка: Булфото

Най-добрият художник сред цигуларите и най-добрият цигулар сред художниците - този шеговит израз подхожда напълно на Мичо Димитров, който неведнъж е показвал възможностите си пред почитателите на изобразителното изкуство. На 28 ноември беше открита и първата му изложба в галерията на Концертен комплекс “България”, където, по думите на цигуларя, като студент е пиел кафе преди концертите на Софийската филхармония, а по-късно е минавал, когато е бил солист на оркестъра.

Мичо Димитров е един от плеядата български цигулари с международна кариера, възпитаник на лондонската школа на проф. Ифра Нийман, а след това концертмайстор на Пловдивскота филхармония и дългогодишен концертмайстор на Нидерландския радиооркестър в Хилверсум. Неотдавна Мичо Димитров се завърна в родината и на първия пулт на Оркестъра на Пловдивската опера. 


В анкетата “Музикант на годината 2013” сред слушателите на предаването “Алегро виваче” по “Хоризонт” Мичо Димитров получи най-голям брой гласове и спечели престижната титла. Малко след церемонията в Българското национално радио за първи път в София бяха изложени и негови картини.

Чуйте в звуковия файл какво сподели Мичо Димитров минути след откриването на изложбата си в Галерия “България”.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Балет "Арабеск" представя първата си за сезона премиера под заглавието "Вива ла класика"

Тази вечер трупата на балет "Арабеск" ще представи на сцената на Музикалния театър първата си за сезона премиера - три танцови миниатюри, обединени от заглавието "Вива ла класика". Заглавието подсказва посоката, в която се насочва "Арабеск". Три заглавия от големия класически репертоар - "Лебедово езеро" от Чайковски, "Дон Кихот" от Рихард Щраус и..

публикувано на 14.11.13 в 11:14