Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Какво знаем“ – или как се коват националните идентичности на Балканите

Снимка: culturecenter-su.org

Днес се открива изложбата в две части „Какво знаем“ – съвместен проект на Swimming Pool и галерията на Културния център на Софийския университет „Алма Матер“. В две дълги видеа, заснети в София като исторически проучвания, живеещата в Германия турска художничка Есра Ерсен задава въпроси за изкуството, политиката конструирането на националната идентичност и променливите прочити на историята. Всъщност това са видеоинсталациите „A Possible History I/Възможна история I“ и продължението ѝ, създадено за 14-ото Истанбулско биенале с куратор Каролин Христов-Бакърджиев. Макар да са тясно свързани с България, те за пръв ще бъдат показани у нас.
Откриването на „Какво знаем“ ще се състои на 21 февруари от 18 часа в галерия „Алма Матер“ и включва разговор с художничката Есра Ерсен, куратора на изложбата Виктория Драганова/Swimming Pool, проф. Александър Кьосев от катедра „История и теория на културата“ в СУ и галериста на „Алма Матер“ Кирил Василев.

Есра Ерсен и Виктория Драганова представиха изложбата „Какво знаем“ в „Аларма“ 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към груп