Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Театрална студия „Чекмедже“ и съкровищата в него

Актрисата и хореограф Даниана Коева и нейните възпитанички с репетиция на маса в Международния ден на театъра

БНР Новини
Снимка: личен архив Даниана Коева

Танцово-театрална студия „Чекмедже“ е създадена от актрисата и хореограф Даниана Коева и привлича талантливи актьори и танцьори от столичните училища. Методиката на преподаване e изградена на личната концепция на Даниана Коева, която вплита в образователния, творчески и възпитателен процес новаторски поглед, професионализъм и най-вече – любов към децата, техния талант, свобода и творчество.
Как проведоха своята репетиция на маса Даниана Коева и нейните възпитанички: Боряна Антикова, Юлия Авджиева, Дарина Атанасова, Леа Цолова и Никол Иванова в Международния ден на театъра – чуйте в звуковия файл.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Малкият Рой“ – приказки за деца и родители

„Малкият Рой“ е заглавието на новата картинна книга, написана от поетесата Виолета Христова и илюстрирана от нейната дъщеря, художничката Ина Христова. „Рой е малък дъжд и сега се учи да пише, да чете, да вали и да пътува между небето и земята. А малките дъждове понякога имат интересни истории. Книгата е подходяща и за деца, и за родители. Наскоро беше..

публикувано на 27.01.21 в 12:20
Анастасия Лютова, Елена Телбис и Светлана Янчева (от ляво надясно)

Елена Телбис и честната актьорска игра

От месеци Елена Телбис чисти душевния „Боклук“ – този, който се е насъбрал в героините от едноименната ѝ дебютна пиеса, но и този, който доскоро е бил удобно скупчен в самата нея. Изчистването идва с времето. Представлението е сравнително ново, играе се на сцената на „Театър 199“ от декември, но за Елена процесът по „Боклук“ трае повече от..

публикувано на 27.01.21 в 09:05
Николай Бойков във Видин

Северномакедонски литературни пътешествия с Николай Бойков

Намираме Николай Бойков в един още по-далечен Север ( Северна Македония все пак се намира на Югозапад, ако посоките още са това, което бяха ), а именно – в родния му Видин. Там писателят, поетът, преводачът от унгарски, живее от няколко месеца, но не поради пандемии и други лесно предвидими причини, удобни за разполагане в плоскостта 2020, а просто..

публикувано на 26.01.21 в 19:09

„Флъш“ на Вирджиния Улф – за първи път на книжния пазар

Излезе „Флъш“ – неиздаван досега у нас роман на Вирджиния Улф. Книгата е биография на кокер шпаньола, домашен любимец на известната английска поетеса Елизабет Барет Браунинг, увековечаван неведнъж в дневниците и писмата ѝ. Точно тях Вирджиния Улф използва, за да създаде своя литературен експеримент – смесица между реални събития и фантазия.  Преводач на..

публикувано на 26.01.21 в 17:05

„Проклятието на бялото сирене“ или още за миленизма

Тази книга не е само пътешественическа, гастрономическа, философска, смешна или криминална. По жанр се определя като миленизъм. А миленизмът неслучайно се появява при кризи в икономиката и литературата. Тези страници ще ви подобрят настроението и ще ви държат сити в сиромашки години – смятат издателите. Авторката Милена Димитрова е писала досега..

публикувано на 26.01.21 в 16:40