Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Каузата „Балканка“

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

В Световния ден на риболова в „Нашият ден“ ви срещаме с Димитър Куманов от Сдружение „Балканка“, който разказва за каузите, които пазят природата на България.

Повече в звуковия файл. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Куизът – интелектуалното забавление

Куизът е игра, която трупа все повече популярност у нас. Главно в градските клубове и заведения. Там запалените по въпросите от всякакъв тип и последвалите бързи отговори хора могат да развихрят знанията си. Регламентът на играта напомня много на този в телевизионните игри „Минута е много“ и „Стани богат“. В световен мащаб куизът е една много добре..

публикувано на 21.02.20 в 15:35

Как се превърнахме в най-неподходящото място за отглеждане на деца

България е на последно място в Европа и на 45-о място в света като страна, подходяща за отглеждане на деца, според съвместен доклад на Световната здравна организация (СЗО), авторитетното медицинското списание The Lancet   и УНИЦЕФ. Намираме се между Куба и Бахрейн.  Българските деца са на първо място в Европа по тютюнопушене, по употреба на..

публикувано на 21.02.20 в 13:33
Брад Пит получава

Награди, политика и звездни послания

Тазгодишната церемония по раздаването на наградите "Оскар" отмина, но остават тенденциите холивудската трибуна да се използва за политически изказвания и морални призиви. Мина времето, когато наградените благодаряха на продуцентите си и майките си, днес те правят изявления. Тази им склонност в "Нашият ден" коментират кинокритикът Благой Иванов и..

публикувано на 20.02.20 в 12:51

Култура на гурбета

Как да представяме подобаващо нашето културно-историческо наследство? Как да определим националните символите на новото поколение? Как да изградим българската идентичност и да съхраним традициите и ценностите, които ще предадем на следващите поколения?  Доц. д-р Петко Христов, бивш директор на Националния етнографски музей, гостува на "Нашият ден" и..

публикувано на 19.02.20 в 13:52

(Не)зависимостта на властите

Има ли (Не)зависимост на властите в България? Каква е политическата обстановка у нас? Как се съотнасят помежду си изпълнителната, законодателната и съдебната власт в светлината на ситуацията от последните седмици.  Политолозите Димитър Ганев от "Тренд" и доц. Татяна Буруджиева коментираха в "Нашият ден": "Проблемът не е в разделението на властите, а в..

публикувано на 19.02.20 в 11:54