„Свекърва“ на сцената на Народния театър

БНР Новини

Габровският драматичен театър „Рачо Стоянов“ представя на 12 ноември най-новата си постановка „Свекърва“ на режисьора Петринел Гочев на голямата сцена на Народния театър. Това не е първата изява на габровската трупа на сцената на Народния театър. 

Партньорството между двата културни института беше възобновено след дългогодишно прекъсване през миналия театрален сезон. Тогава габровската трупа представи „За първото българско царство: Отшелникът“ пак под режисурата на Петринел Гочев.

Спектакълът „Свекърва“ взе две награди от 11-ия открит театрален фестивал „Хомо луденс“ в Украйна за високи театрални постижения и за сценографията на Даниела Николчина. "Навсякъде, където ходим, и в малки населени места, и в Украйна се срещахме с различен тип публика и навсякъде спектакълът е харесван", казва Петринел Гочев. Според него причината се крие в разчупеното решение и пластичността, в усещането за лекота, което го прави силно въздействащ. 


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.