Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как историята ви да промени света

Снимка: @epicsofia

Как да разкажем историята си така, че да промени света – ден преди събитието „Сторителинг за промяна“ в „Нашият ден“ осмисляме собствените си намерения за активно въздействие заедно с Виолета Керемидчиева от организацията „Epic Sofia“.

Разказването на истории променя света. Въпросът е как точно нашата да бъде чута. Като активисти, всеки от нас носи своята история, която ни е накарала да се откажем от комфортното съществуване в името на нашата кауза. Често ни се налага да запалваме останалите и да ги убеждаваме, че има смисъл. Често ни се налага да даваме кураж дори на себе си.

Уъркшопът „Сторителинг за промяна“ е специално създаден за активисти и отговаря на следните въпроси:

Как да намерим своята уникална история?
Как да бъдем чути?
Как да я разкажем вълнуващо и неподражаемо?
Как да се подготвим с нашата аудитория?
Как да си вдъхнем увереност?

Обучението е кратко, супер ефективно и е подходящо както за прохождащи, така и за утвърдени активисти. Включва теоретична част, образователна игра, разглежда още темите: социални медии и активизъм, както и имидж и активизъм. Мястото е офисът на Младежка ЛГБТ организация „Действие“ на столичната ул. „Любен Каравелов“ 24, а времето – 22 януари, 18.30-22 часа.

А Виолета Керемидчиева е активист, който има опит като журналист и рекламист. Вярва, че в настоящия шумен свят дори истините трябва да се повторят 1000 пъти, за да бъдат чути. На мнение е, че неправителствения сектор има какво да научи от корпорациите по отношение на комуникацията и се надява да дойде ден, в който смислените послания да намерят отзвука, който заслужават.

След повече от 10 години работа между медиите и рекламата, с двама приятели създават „Epic Sofia“, където заедно работят по всичко, което им е интересно. Работи рамо до рамо със „За Земята“, Грийнпийс-България и „Живот на килограм“. Доброволец е в още много организации.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Как да изберем летни занимания за децата си

Въпросът не се изчерпва с финансовите възможности на семейството. Важно е да помислим какво е липсвало на децата през учебната година, но е необходимо за цялостното им развитие. Ако волю-неволю дълги месеци сме били под натиска на образователната система за академични постижения с цената на часове, прекарани в затворени помещения, в седнало..

публикувано на 12.07.24 в 07:55
Иван Станчов

Снежина Мечева: Заветът на Иван Станчов и българското самосъзнание в чужбина

Разговор със Снежина Мечева – дългогодишен директор на Българското училище "Иван Станчов" към Българското посолство в Лондон по повод издаването на специална брошура, посветена на делото на големия български дипломат и филантроп Иван Станчов. Мечева, съосновател на Асоциа а цията на българските училища в чужбина , припознава като своя..

публикувано на 11.07.24 в 13:17
Кънчо Стойчев

Кънчо Стойчев: Смислено, работещо, действено правителство в тази обстановка не е възможно

За зациклянето в българската политическа система, което обещава нови избори – разговор в "Нашият ден" със социолога Кънчо Стойчев . Шанс за положителна промяна в настоящата политическа обстановка няма, смята Стойчев. " В демократичната система основният играч са политическите партии, но нашите не са на висотата на историческия момент и на..

публикувано на 11.07.24 в 10:02

Нуждите на технологичното предприемачество у нас

Как могат да бъдат подкрепени младите хора, които имат интерес към технологичното предприемачество в България, и защо това е важно? Доц. д-р Петко Руско в, преподавател по технологично предприемачество във Факултета по математика и информатика на Софийския университет, консултатнт и ментор,  разказва в "Нашият ден" за класа по технологично..

публикувано на 11.07.24 в 09:22

BreastНelp Summer Talks – информационна среща за пациенти с рак на гърдата

Онлайн приложението BreastHelp предлага възможност за бърза и ефективна телеконсултация с водещи специалисти, както и възможността за запазване на час за преглед или образно изследване онлайн. Приложението предлага и отговори на най-често задаваните въпроси за рака на гърдата. Д-р Ваня Митова , началник на Отделението по хирургия на..

публикувано на 10.07.24 в 14:33