Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Начало на XXXVII Национален конкурс за детско литературно творчество „Искри“ 2020

| обновено на 26.02.20 в 11:32 БНР Новини

Децата, които пишат, с нетърпение очакват поредното издание на  „Искри“ – най-старият литературен конкурс за деца в България. На 4 февруари програма „Христо Ботев“ обявява началото на „Искри“ 2020.

Конкурсът e със свободна тема и дава пълна свобода на участниците в него. Ако все още не сте навършили 17 години, можете да ни изпратите Ваши приказки, разкази, стихотворения или гатанки. До конкурса се допускат най-много три произведения от един автор. Те трябва да бъдат изпратени, заедно с пълните данни  на участниците и телефони за връзка, на адрес:

Българско национално радио
София 1040, бул. „Драган Цанков” № 4 – за конкурса „Искри” или на имейл iskri@bnr.bg

В средата на месец юни всички наградени деца ще бъдат наши специални гости в директното ни предаване по програма „Христо Ботев” – така творбите им ще получат и своята премиера в национален ефир.

Повече информация можете да получите на телефон 9336555, с код за София 02.

Крайният срок е 30 април 2020 година.
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Момчил войвода – между легендата и историческата истина

"Момчил – родопският цар" – новата книга на проф. Николай Овчаров и проф. Пламен Павлов – допринася не само за запознаването на читателите с личността на Момчил войвода, но и за провокиране на интереса към културния туризъм.  Книгата разграничава историческите факти от легендата, която се е сраснала с личността на Момчил войвода. Според авторите..

публикувано на 10.08.20 в 13:30

Костадин Бонев: Има тотален разпад на идеологиите

Мястото на хората на културата още от началото на прехода и началото на демократичните промени е било доста ясно, значимо и видно. Какво се случва с интелигенцията 31 години по-късно в обстановка на обществено недоволство и протести?  Костадин Бонев, режисьор и сценарист, коментира в "Нашия ден" реакциите на интелигенцията : " Аз не мисля, че..

обновено на 10.08.20 в 12:47

Най-добре се пише на родния език

Българската поетеса, журналистка и преводачка Десислава Цветкова, която от години живее и работи в Брюксел, пише в пресечната точка между родното и универсалното. Фокусът на стиховете ѝ е поставен върху красотата във всичките ѝ измерения. В чужбина поетичните и есеистични творби на Цветкова излизат в сборника на Европейската комисия "Музика на..

публикувано на 10.08.20 в 12:41

„Учим немски и играем театър“ в Русенската библиотека

Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе предлага на децата още една възможност за приятно и смислено прекарване на ваканцията.  От 10 до 27 август Немската читалня в библиотеката, в сътрудничество с Гьоте-институт България, организира Творческа работилница „Учим немски и играем театър“. В нея могат да участват деца, завършили 3-ти, 4-ти, 5-и или..

публикувано на 07.08.20 в 10:05

Хилда Казасян преди Банско джаз фест

Цветен летен джазов концерт открива 23-тото издание на Банско джаз фест. Това е концертът на певицата Хилда Казасян, която представя своя проект Jazz Summer, заедно с Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Михаил Йосифов – тромпет, Димитър Карамфилов – контрабас.  "Имам късмета да съм се родила с нагласата да търся във всичко причина..

публикувано на 07.08.20 в 09:33