Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Снежана в света на обичта и мечтите

Снежана Малковска и Емил ЯневВ епизод 372 „Трамвай по желание“ среща своята публика с едно от най-оптимистичните лица на българската сцена – актрисата Снежана Малковска.

Малковска не е слизала от сцената в продължение на 40 години, като е направила над 70 роли. В момента продължава да работи със същата енергия върху два моноспектакъла – единия по Марк Твен, другия по Габриел Гарсия Маркес.

Още по-вдъхновяващо в неспирните дейности на Малковска е времето, което тя отделя за театрални преживявания с деца и хора с увреждания.

И едва ли може да е друга, след като няма намерение да напуска приказния свят на любовта и мечтите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Портрет на умиращ титан“ – Юлиян Табаков в галерия „Райко Алексиев“

След „Мигновения” – изложбата с широкоформатни фотографии на Златина Тодева, които предизвикват размисъл за любовта между началото и края на живота, Юлиян Табаков представя своя нов проект „Портрет на умиращ титан”.  Изложбата проследява процеси в околната среда, породени от човешка намеса, чрез различни художествени произведения – фотографии, рисунки и..

публикувано на 04.03.21 в 22:05

Неиздавани у нас разкази на Вирджиния Улф

Неиздавани досега у нас разкази на една от най-големите писателки на ХХ век Вирджиния Улф се появяват в сборник, наречен  „Дневникът на госпожица Джоун Мартин и други неиздавани разкази“.   Разказите, включени в изданието, са изключително разнообразни. Всеки следващ предизвиква у читателя учудване и възхита от виртуозността на Вирджиния Улф, която..

публикувано на 04.03.21 в 18:25

Киноклас – София през погледа на нейните млади

Класът на режисьора Надежда Косева представя късометражни филми на 25-ия София филм фест. “Киноклас – София през погледа на нейните млади” е школа, която възниква преди 3 години съвсем спонтанно. Тя  събира гимназисти от различни райони на София и ги провокира да разкажат лични истории за своя град. Преминавайки през различни фази на обучение и..

публикувано на 04.03.21 в 17:57

За куклите и хората

В епизод 409 „Трамвай по желание“ среща своята публика с театралния режисьор Тодор Вълов, носител на „Икар 2020“ за куклената постановка „Пинокио“ в ДКТ-Русе. Версията на вечното произведение на Карло Колоди е впечатлила журито с особения поглед на Вълов към един от най-интерпретираните текстове в световната литература. Целта на Вълов е била да..

публикувано на 04.03.21 в 09:43

„Слънчевите пейзажи“ на Свилен Блажев

„Натура: природа, естество, темперамент, характер, душа…“ – това са встъпителни, кодови думи на художника Свилен Блажев, с които ни въвежда в пространството на новата си самостоятелна изложба в галерия „Арте“ . Заглавието е: „Натура“ и веднага могат да бъдат наречени още като „Слънчеви пейзажи“, вдъхновени от най-великата учителка за художника и..

публикувано на 04.03.21 в 08:43