Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обществените медии – близост по време на криза

Снимка: old.europe.bg

Успяват ли обществените медии в България да отговорят на очакванията на обществото? Доклад на EBU, който излезе преди няколко дни, установи, че ескалирането на ситуацията с Covid-19 навсякъде по света все повече насочва голямата част от аудиторията към обществените медии, за да получи тя достоверни новини и информация, основана на проверени факти.

Според Лиз Корбин, заместник-директор „Медии“ и ръководител „Новини в EBU: „По време на национална или международна криза милиони хора се обръщат към обществените радио и телевизия. Що се отнася до общественото здравеопазване, хората търсят достоверен източник. В настоящата кризисна ситуация журналистите от обществените медии дават най-доброто, на което са способни, за да предоставят вярна, точна и пълна информация възможно най-бързо“.

Главният продуцент на продуцентски център „Новини“ на БНТ Даниел Чипев и Стойчо Стоев, автор и водещ на предаването „За здравето“ на програма „Христо Ботев“ на БНР, коментират в "Мрежата" мястото на здравните журналисти и доверието в експертизата? 


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

“Резиденция Баба“ - има ли надежда за Северозапада

Има едно красиво кътче на България – красиво като рай, но обезлюдено като пустиня. Села, в които почти няма хора. Училища с празни дупки вместо прозорци. Това е българският Северозапад. Една политическа партия, месец преди изборите, повдигна въпроса за съживяването на Северозапада. Как може да стане това и не е ли вече прекалено късно?..

публикувано на 02.03.21 в 09:47

Проф. Георг Краев: Мартеницата – чудото, което ни прави българи

Какво ни казва мартеницата и първомартенската обредност? Темата коментира в “Нашият ден“ проф. Георг Краев “Мартеницата е онова чудо, което ни прави българи. Без мартеницата не съм уверен, че щеше да го има онзи огън на българското, който звучи във всичко, включително и в днешното суникакво българско съществуване . Казвам суникакво,..

публикувано на 01.03.21 в 15:23

Протести срещу застрояването на българското Черноморие довечера в София, Пловдив и Русе

Инициативата „Зелени закони“ и гражданската коалиция „За да остане природа в България“ организират днес в три града протести срещу унищожаването на природата по Черноморието. В София протестът започва в 18.30 ч. от паметника на Алеко Константинов на бул. Витоша, а шествието ще премине пред сградите на Министерския съвет и на Народното събрание и..

публикувано на 01.03.21 в 15:15

Занаятчийско училище отваря врати в Пловдив

В Пловдив се поставя началото на уникално занаятчийски училище. Официално отворя врати на 6 март. Проектът е на Министерството на културата, община Пловдив и в партньорство с Регионалната занаятчийска камара в града. Идеята е да се обучават деца на различни български занаяти. Като самото занаятчийски училище ще се помещава в сградите..

публикувано на 01.03.21 в 14:03
Мартин Кадинов

Мартин Кадинов: Родителите да разберат защо децата играят видеоигри и да поиграят и те

На 1 март имен ден има един човек, който е превърнал детското си хоби в доходен бизнес. Това е Мартин Кадинов, съосновател на TDB Play – агенция с фокус гейминг, електронни спортове и Geek култура и организатор на „Българския гейминг маратон“. Мартин Кадинов е Главен герой в “Нашият ден“. “Ако трябва да категоризирам себе си,..

публикувано на 01.03.21 в 13:10