Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Издателят Иван Богданов: Кризата не е само пречка, тя ражда и нови идеи

С голяма виртуална премиера се появи наскоро алманахът "Нова българска литература' Хумор и сатира 2020". Книгата беше готова още на 1 април, а в онлайн премиерата ѝ участваха много автори, като събитието можеше да се гледа от цял свят – разказа в „Артефир“ дългогодишният издател Иван Богданов, основател на фондация „БУКВИТЕ“.

Той сподели, че кризата е преподредила приоритетите му и е доказала, че за издателската работа не са достатъчни само електронни книжарници, но трябва и нов подход.

Чуйте разговор на Димитрина Кюркчиева с Иван Богданов в звуковия файл. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Културата на бързи обороти – 27 юни-3 юли

"Културата на бързи обороти“ предлага обзор на културните събития, представени в ефира на програма "Христо Ботев“ за седмицата. Ето и някои от акцентите в предаването от 3 юли. "Гьоте институт“ - София представя до 7 юли изложбата "Магията цианотипия". Заедно с фотографите Иван Дончев, Боряна Пандова и Михаил Новаков, екипът на Sito Studio реализира..

публикувано на 04.07.22 в 17:49

"Госпожо архитект" – жените в архитектурата на ХХ век

Гьоте институт - България и фондация "Български архитектурен модернизъм" откриват интересна изложба, посветена на жените в архитектурната професия на ХХ век, в Градската градина в София на 4 юли от 18.30 часа. Изложбата е озаглавена "Госпожо архитект" и в нея до 18 юли организаторите представят в две части различни аспекти от професионалното..

публикувано на 04.07.22 в 16:45

Напусна ни доц. Румен Жеков

На 30 юни след тежко боледуване ни напусна доц. Румен Жеков – дългогодишен преподавател по живопис и ръководител на катедра "Изящни изкуства" във факултет "Изобразителни изкуства" на Академията "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив. Неговото творчество като художник оставя ярко присъствие в съвременното българско изкуство. Отдадената му..

публикувано на 04.07.22 в 15:18

Премиера на "Дневниците на Адам и Ева"

Представлението "Дневниците на Адам и Ева" по текстове на Марк Твен има своята премиера на 4 юли на сцената на Нов театър НДК от 19.30 часа. А участниците в него са актьорите – Павел Емилов и Елица Костова. Сюжетът разглежда въпросите – ако Адам и Ева, толкова различни един от друг, са могли да изградят свой свят и да намерят общ език, то Мъжът и..

публикувано на 04.07.22 в 13:57

"Впрегни звезда в колата си" – логотерапевтична книга за изкуството на живота

"Който усеща “смисъла“, който си поставя цели, ще върви напред!“, казва проф. Елизабет Лукас.  Предизвикателствата в “късметлийската игра на живота” са многобройни, немалко са и собствените блокажи във вътрешния свят на човека. Невинаги е лесно и да придвижим напред собствената си “житейска кола”. От своя житейски и изключително богат терапевтичен..

публикувано на 04.07.22 в 09:35