Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чудото на делниците

Никола Петков и Емил Янев (от ляво надясно)
Снимка: БНР

В епизод 383 „Трамвай по желание“ среща своята публика с големия театрален режисьор Никола Петков. Повод за срещата е новоизлязлата мемоарна книга на твореца „Театрални делници от сутрин до вечер“.

Тези спомени се явяват естествено продължение на предишната книга на Кольо Петков, озаглавена „Чудото режисура“. И в двете авторът се спира на случки, епизоди и личности от своя богат творчески път, белязали ярко цялостната ни театрална действителност. Част от добавената стойност на тези мемоари е тънкото и точно чувство за хумор, което прави историите колоритни и неповторими.

В епизодът „Чудото на делниците“ участват също театралът Богдана Костуркова и актрисата Корнелия Петкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Фестивалът за улични изкуства 6Fest – с пътуващи издания в София, Стара Загора и Бургас

Първият български самостоятелен фестивал за улични изкуства 6Fest разширява фестивалната си карта с пътуващи издания в София (14 септември), Стара Загора (20-21 септември) и Бургас (11-12 октомври) . Така градовете с издания на 6Fest за цялата фестивална история от 2017 г. насам са вече 7. "Още от втората фестивална година се роди мечтата ни..

публикувано на 11.09.24 в 12:17

Улица "Рокфелер" – история за хора, събития и места

"Каня те широко да отвориш очи и да видиш какво ни заобикаля" – казва един от героите на Диана Игнатова в дебютната ѝ книга с истории за хора, събития и места, които си мислим, че (не) познаваме. Томчето от 200 страници ни грабва още с пастелната рисувана корица на художника и дизайнер Тодор Манолов. В своите 23 истории авторката умело включва не..

публикувано на 11.09.24 в 11:44

Зорница Христова разказва история за музиката на приятелството

Още от корицата, та до края на книгата на Зорница Христова "Мил домашен комар" шегата и провокацията вървят ръка за ръка. В много успешен тандем с художника Ясен Григоров тя ни среща сладкодумно и остроумно в римувани стихове за една от домашните напасти, а именно комарите. По-точно един от тях, който много иска да стане нечий домашен любимец...

публикувано на 11.09.24 в 09:30

Карлос Отеро учи българите на фламенко, но може да играе и хоро

София е домакин на първия за България професионален уъркшоп по фламенко. Ръководител на уъркшопа е испанският хореограф, танцьор и преподавател Хуан Карлос Отеро. В продължение на пет дни той работи интензивно с двайсет и двама български актьори, хореографи и танцьори, за да ги въведе в изкуството на огнения танц, популярен в целия свят. Хуан..

публикувано на 11.09.24 в 08:05

"Аз съм София" – новият градски фестивал на изкуствата и емоциите

Фондация "Аз съм София" с подкрепата на Столична община организира най-новия и най-голям градски столичен фестивал "Аз съм София" , като част от програмата "София празнува 17-ти септември" с вход свободен. Фестивалните събития ще бъдат в дните между 17 - 23 септември, в пространството пред НДК и кино "Кабана". Посетителите ще се потопят в..

публикувано на 10.09.24 в 18:25