Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

История с капитални букви

БНР Новини
Исторически парк край село Неофит Рилски
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Какво представлява комплексът „Исторически парк“ край село Неофит Рилски и защо предизвика интереса и въпросите на журналистите?

Как се финансира това начинание? Имат ли защита акционерите, участващи с парите си в проекта? Може ли да се набира капитал без  одобрен проспект от Комисията по финансов надзор? Остават ли въпроси, зададени от журналистите, на които няма отговор?

Какви са Тяхно Величество доказателствата?

Защо разследващият журналист от „Капитал“ Йоан Запрянов бе  обявен за издирване в село Неофит Рилски?

За какъв проект говорим? Каква е неговата  образователна функция? Ще помогне ли той българите да се почувстват по-значими, по-уверени и по-обединени като народ? Отговаря ли  идеята и нейното осъществяване на достоверността на историческите факти? Освен културното и духовното извисяване на нацията, към какви други цели се стремят създателите му? Какви са социалните  и икономическите приоритети на  акционерно дружество „Исторически парк“?

Опитваме се да намерим отговор на всички тези въпроси с журналиста от в. „Капитал„ Йоан Запрянов и Ивелин Михайлов, изпълнителен директор на акционерното дружество „Исторически парк“. 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Антоний Гълъбов

Антоний Гълъбов: Протестът започва да променя профила си

"В ситуацията, в която се намираме, най-важното е да бъде защитен общественият интерес, а той има нужда от работещи институции", каза в предаването "Нашият ден" политологът Антоний Гълъбов по повод продължаващите 37 дни протести с искания за оставка.  "Протестът започва да променя профила си и това е най-същественото. Той все повече губи гражданския си..

публикувано на 14.08.20 в 12:52

Проф. Георги Каприев: Време е да спрем да гледаме назад

" Първата цел на протеста беше разбуждането на гражданското общество в България и тази цел вече е постигната, каза в предаването "Нашият ден" проф. Георги Каприев по повод продължаващите вече 37 дни граждански протести у нас. Втората цел беше да спрем с тази безсмислена реторика за връщането на комунизма , който щял отново да ни завладее. Комунизмът е..

публикувано на 14.08.20 в 11:06

Началото на учебната година – въпроси и неизвестни

Учебната година у нас ще започне присъствено, но как ще продължи, ако епидемичната обстановка се влоши – този въпрос буди тревоги и притеснения. Как ще се отрази това на родителите, които вече изчерпаха платения си и неплатен отпуск. А и ако детето остане у дома, родителят бива ангажиран с учебния процес. Какви възможности има за подкрепа на родителите...

публикувано на 13.08.20 в 12:58

Национален конкурс „Път към славата“ – Summer Camp 2020

Арт Център "Кърнолски" е неправителствена организация, която организира и провежда конкурси и фестивали в областта на детското изкуство. Димитър Кърнолски гостува в "Нашият ден" и разказа повече за тазгодишното издание осмо на фестивала  “Път Към Славата: Summer Camp” и за конкурса и за Лятната академия. "Доц. Етиен Леви, Искра Милкова, проф. Велимир..

публикувано на 13.08.20 в 12:50

Градски герои

Подлезите далеч не са любима част от градското пространство. Те безспорно са необходими, но ги използваме едва когато изчерпаме другите възможности.  За да бъде един подлез безопасен, като минимум условие е нужно да е осветен и чист. Има постоянна опасност обаче стените му бързо да се покрият с грозни надписи и драсканици. Оказва се, че когато..

публикувано на 13.08.20 в 11:41