Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Национален конкурс „Път към славата“ – Summer Camp 2020

4
Снимка: Национален конкурс “Път към славата”

Арт Център "Кърнолски" е неправителствена организация, която организира и провежда конкурси и фестивали в областта на детското изкуство. Димитър Кърнолски гостува в "Нашият ден" и разказа повече за тазгодишното издание осмо на фестивала “Път Към Славата: Summer Camp” и за конкурса и за Лятната академия.

"Доц. Етиен Леви, Искра Милкова, проф. Велимир Велев и Цветанка Гергинова правят много интересни 4 майсторски класа и ще обучат децата на нови полезни неща. Конкурсът е запълнен, записаха се около 300 деца, но за Лятната академия има още малко места. 

архив на фестивалаТази година за пръв път провеждаме лятно издание на "Път към славата" - Summer camp от 18 до 23 август! Лятното издание на конкурса ще се проведе с международно участие на Слънчев бряг, като гала-концертът ще бъде в Летния театър в Бургас с известни български изпълнители на сцената! По време на фестивалната програма ще организираме танцови и певчески уъркшопи, водени от членове на нашето професионално жури, както и доказали се професионалисти! Ще имате възможност да участвате и в различните спортни игри и състезания, които нашите обучени доброволци по програма "Еразъм" са подготвили специално за вас!"

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Линда Ауанис

"Добре дошли в българското училище" – кампания за деца бежанци

„Децата на бежанците са тези, които най-бързо научават езика, първи откриват приятели, най-лесно успяват да се адаптират в новата среда и да открият своето пълноценно място в обществото ни. Това е възможно само тогава, когато те посещават българско училище заедно с българските деца, казва Линда Ауанис – основател и председател на..

публикувано на 23.09.20 в 14:12

Колко вредно е духовното ГМО

"Дайте ми лукс, нужното не ме интересува" – казва Оскар Уайлд. Безкрайно може да се спори кое е нужно и кое лукс по отношение на духовната храна. Но точно както луксозните стоки имат евтини имитации, духовната култура се копира от ерзац продукти, претендиращи да ни носят възвисяване. Имаме ли сетива да различаваме духовното ГМО в ситуация, в която..

публикувано на 23.09.20 в 09:55

Из историята на Българските държавни железници

Обявяването на независимостта на България и историята на Българските държавни железници – пресечни точки: конфискуването на жп линиите, собственост на австрийската компания Източни железници, става във връзка с обявяването на независимостта на България, а в царския влак на гара Две могили министър-председателят Александър Малинов написва Манифеста на..

публикувано на 23.09.20 в 08:25

Мирът в трите аврамически религии

На 21 септември преди 81 години (през далечната 1939) започва Втората световна война. От 2001 година с резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации светът отбелязва Международния ден на мира.  По традиция на този ден генералният секретар на ООН удря камбаната на мира и призовава всички воюващи страни да оставят оръжията и..

публикувано на 21.09.20 в 16:35
Аркади Шарков

По-добро здравеопазване, но не за сметка на повишени здравни осигуровки

Отношението на българите към здравната система е традиционно негативно, но все пак има регистрирана позитивна динамика за последната една година, дължаща се най-вероятно на Covid кризата. Н ационално представително проучване от август на Изследователски център „Тренд“ , проведено сред 1005 души, относно нагласите на българите спрямо здравната система,..

публикувано на 21.09.20 в 16:34