Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Най-добър млад шофьор на България“ за четвърти път

Снимка: www.youngdriver.bg

За четвърти път тази година се организира инициативата на СБА „Най-добър млад шофьор на България“ като мярка за подобряване на сигурността на пътя. 

Тази година победителят в кампанията ще получи чисто нов Fiat Tipo за 1 година. През първия етап от кампанията всички желаещи да вземат участие в единственото състезание за непрофесионални млади водачи в България могат да го направят като решат тест от 20 въпроса на mladshofior.bg

Тази година организаторите на кампанията от Съюза на българските автомобилисти – СБА поставят акцент върху отговорността, която всеки носи зад волана, с посланието – “Твой ред е”.

Първият етап от кампанията, онлайн тест, с който участниците се записват за участие, ще продължи до 16 април. 20-те справили се най-добре с него ще бъдат допуснати до финалното състезание, което ще се проведе на 14 май в град Варна.

По време на финала участниците ще трябва да докажат, че са подготвени за всички предизвикателства, които може да срещнат на пътя – шофиране в градски условия, реакция в екстремни ситуации, оказване на първа помощ на пострадал в ПТП, смяна на спукана гума и др.

Кампанията традиционно се организира от СБА в партньорство с “Пътна полиция”, ДА “Безопасност на движението по пътищата” и БЧК. Сред партньорите в четвъртото издание са още Община Варна, Индустриал комерс, OMV, ДЗИ, Радиал, Теленор и БНР.

Повече за инициативата разказва в “Нашият ден“ Деница Панайотова, маркетинг директор на СБА.

“По данни на Пътна полиция във всяко ПТП в страната участва шофьор с малко стаж и на възраст до 26 години. Това е и причината да решим да създадем тази кампания.“

200 000 младежи шофират по пътищата

“Целта на кампанията е чрез връстници на младите шофьори, чрез участниците в тази кампания, да покажем добрия пример. 

Финалистите в състезанието за четвърта поредна година ние кръщаваме “Посланици на пътна безопасност на СБА. След което работят активно и в други инициативи. Нашето желание е да покажем, че младите хора са толерантни, мислещи, внимателни на пътя. Че могат да бъдат добрия пример.“

Разговора можете да чуете от звуковия файл.

Победителят в 4-тото издание ще спечели 1 година безплатно шофиране на изцяло обновения Fiat Tipo.


 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбелязваме професионалния празник на библиотекарите

В Деня на създателите и разпространителите на глаголицата – светите братя Кирил и Методий, отбелязваме и професионалния празник на библиотекарите.  Как четат младите хора днес – аналогово или дигитално, с очите или с ушите? Темата коментира в “Нашият ден“ Силва Василева: “ Библиотеките не са център на света, но все пак са важни..

публикувано на 11.05.21 в 14:16
проф. Милен Георгиев

Проф. Милен Георгиев: Имаме дълг към обществото да обясняваме науката на достъпен език

Милен Георгиев е професор в Института по микробиология – БАН. Той е ръководител на лабораторията по метаболомика към същия институт. В класацията на Станфорд на най-добрите 2% от учените в света попаднаха и българи, той е един от тях.  Той е съредактор и член на редакционните колегии на дузина международни списания в областта на..

публикувано на 11.05.21 в 12:23

Защо не намираме българска сол в родните магазини

Какъв е произходът на солта в българските магазини? Защо солта с български произход се среща рядко в тях? Темата коментира Ивана Мурджева в “Нашият ден“: “Стори ми се, че попаднах на източник на образование. Много често сме изправени пред задължението да осигуряваме домашното продоволствие. Осигурявайки продоволствието за дома, можем да се..

публикувано на 11.05.21 в 11:16

Правата на човека в България – тенденция към влошаване

Нарушение на права, а не легитимни ограничения с цел управление на епидемията – това е знакът на 2020 г. Бяха засегнати правата на стотици хиляди български граждани, включително правото на лична свобода и сигурност. Правото на личен и семеен живот. Правото на мирно събрание. Свободата на изразяване. Правото на придвижване. Правото на труд и..

публикувано на 11.05.21 в 09:51

"Свети Николай Мирликийски чудотворец" – най-новият храм на Пловдив

Какво знаем и какво не знаем за най-новия храм, изграден в Пловдив – "Свети Николай Мирликийски чудотворец". Темата коментира в “Нашият ден“ Димитър Владимиров, журналист от Радио Пловдив. “Това е един от най-новите храмове в Пловдив, включвайки тук в район “Тракия“, пък и този, който очакваме в най-скоро време в Стария град с името..

публикувано на 10.05.21 в 13:46