Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Живот с вкус на щастие

Книга за мечтите и силата в нас на Михаела Калинкович

Михаела Калинкович
Снимка: личен архив

Книгата „Живот с вкус на щастие“ е първа от поредица, посветена на вкуса на живота на консултанта по личностно развитие Михаела Калинкович. Авторката разказва с топлота, вдъхновение и любов за своята лична трансформация и сбъднатите желания и реализирани идеи в продължение на седем години по пътя на личностната промяна.

„Живот с вкус на щастие“ е книга за личностно израстване, за възвръщане на любовта и уважението към себе си и за изграждане на щастливи отношения. В нея читателките ще открият различни техники, чрез които могат сами да осъзнаят и преодолеят ограниченията и страховете си.

Според Михаела Калинкович ни е нужна смяна на фокуса в тези тежки месеци на пандемия.

„В момента повечето хора са насочили вниманието си предимно към страха и виждат само препятствията и трудностите. Когато обаче ориентираме фокуса си към възможностите, ние виждаме силата и ресурса, както и това, което е необходимо да направим, за да подобрим живота си. Това е смяна на фокуса. Реално имаме силите и за двете. Имаме силите да сбъднем страховете си или да сбъднем мечтите си. Свободен избор е накъде ще насочим тези сили.“, споделя авторката.

В рубриката „Арттерапия с подходящата книга“ ще научите повече за книгата „Живот с вкус на щастие“, начините за преодоляване на унинието и страха, както и за арттехниката „Разговор с емоциите“.

 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

„Утопия Авеню“ – историята на обърната плоча

Музиката вади човек от линейността на събитията и му позволява да си представи материята на живота по един абстрактен начин. Доказва го магнум опусът на Дейвид Мичъл „Утопия Авеню“. Авторът на романа, вдъхновил касовия филм „Облакът Атлас“, историческата епика „Хилядите есени на Якоб де Зут“ и фантастиката „Часовници от кости“ отново дава повод..

публикувано на 20.06.21 в 08:25

„Докоснати камъни“ – изложба на Зиятин Нуриев

Галерия „Арте“ представя една дълго очаквана изложба на големия художник Зиятин Нуриев, завършил Художествената академия, но от дълги години живее и работи в Турция, Истанбул. Изложбата има заглавие: „Докоснати камъни“ и включва предимно скулптури от базалт, камък, емблематичен за неговото творчество. Темите в изложбата са два основни цикъла: „Хомо..

публикувано на 19.06.21 в 09:05

Програма "Христо Ботев" празнува на 18-и юни в Градската градина в София

Програма "Христо Ботев " на Българското национално радио организира празник за своите слушатели и приятели на 18 юни, петък, от 18.00 часа в градината срещу Националната галерия (Двореца). Журналистите ще представят обновената програмна схема , но и ще покажат, че Българското национално радио и неговата програма за култура, образование,..

обновено на 18.06.21 в 16:44

Театралният фестивал „Варненско лято“ тази година ще е отново на живо

Международният театрален фестивал „Варненско лято“ , който миналата година се състоя наесен и премина в дигитален формат заради пандемията, сега се завръща на живо. 29-ото му издание се открива на 30 юни с юбилейния спектакъл„100“, с който Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров“ отпразнува през април своята 100-годишнина. В..

публикувано на 18.06.21 в 14:05

„Рембранд със зелен фасул“ – игрите на Андрей Лекарски

Галерия „Оборище 5“ представя една мащабна, изключително богата на произведения от различни жанрове на прочутия наш сънародник художника Андрей Лекарски. Изложбата има заглавие „Коуъркинг с великите майстори“. Това са около 40 голямоформатни живописни платна, като съвместна, свързваща го работа с творби на големи световни художници в една..

публикувано на 18.06.21 в 09:31