Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Главен герой

Боряна Кръстева – пътешественик по душа и разказвач по призвание

Снимка: patepisanici.com

Боряна Кръстева копирайтър, маркетинг специалист и журналист. От 2014 г. поддържа “Пътеписаници“, личен блог, чрез който популяризира интересни места.

“Добре дошли в Пътеписаници! Аз съм Боряна – пътешественик по душа и разказвач по призвание.

Обичам българското село – пъстро на добри помисли и искрени усмивки, където думата е закон, радостта – безплатна, а хората са открили простичкия, но истински смисъл на съществуването. Обичам и планината със свежия като ментов бонбон въздух и безкрайния хоризонт (на съзнанието). В нея мога да остана насаме с мислите си и да ги въведа в ред. Щом сляза в града, намирам пристан в своя блог, в който ще ви разказвам за пътувания, които отключват отдавна забравени спомени, спотаени мечти и бурни емоции, но никога не ме оставят безразлична.“ – така посреща читателите блогът на Боряна.

Боряна Кръстева е главен герой в “Нашият ден“.

“Пътешествията са начин да откривам себе си и да преоткривам света около мен."

Приемам себе си като човек на думите.

"Може би в началото пътешествието беше бягство, но само до момента, в който може би търсих себе си. Търсех своето поприще и нещата, които наистина обичам да правя. Тогава пътешествието наистина беше бягство и начин и средство.

Засега е просто част от всичко, което правя. Това е моят генератор на енергия, на идеи, на вдъхновения. Просто моят начин на живот."Кога започва да разказва

"В началото също пътувах, но за свое собствено удоволствие, без да разказвам. Но всеки път, когато се връщах, разказвах това, което съм видяла, описвах го на мои близки.

Те бяха толкова впечатлени от тези истории от местата, до които съм се докоснала, от хората и може би от тях дойде инициативата – казаха ми “разкажи за това, опиши го, ще бъде интересно и на други хора.

Може би след едно преломно пътуване в Родопите бях много впечатлена, най-вече от хората, които срещнах там.

Тогава си казах, че това трябва да видят и чуят и други хора. И всъщност така започнах блога.“

Разговора можете да чуете от звуковия файл.


Снимки – "Пътеписаници"