Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Истории в ефира:

Любов с аромат на праскова

Ангелина и Кирил Миладинови
Снимка: личен архив

Историята на Ангелина и Кирил Миладинови от София започва да се пише преди 28 години, а двамата ги събира любовта.

Те са от онези хора, които силно те привличат и с които започваш да си говориш приятелски в мига, в който ги видиш. Разказват интересни истории и вярват в това, че няма нищо случайно по житейския път, по който вървят заедно.

Изработват копчета и бижута от костилки, и семена, като най-любимата костилка е на прасковата, а най-милата – на малината, наричат своите произведения екобижута.

Ангелина и Кирил са строителни инженери по образование, а по призвание – пазители на традициите, откриватели на природните дадености и творци. Кирил рисува от дете – прави своите бои от билки и цветя, като първо ги суши, а след това ги смила, а също така – изработва мебели от дърво и реставрира старинни къщи, а Ангелина е неговото вдъхновение и така вече 28 години.

Имат две дъщери – Александра на 18 години и Гергана на 6, щастливи са, че като родители са успели да им покажат онова нещо в природата, което други хора не забелязват.

Една история за жълъда, прасковата и любовта.

Чуйте повече в звуковия файл.

Снимки – личен архив на Ангелина и Кирил Миладинови
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Лилия Драгоева и Михайлина Павлова в студиото на

Не спорете с тези, които смятат, че Земята е плоска

В навечерието на София Прайд Организационният комитет се обърна с призив към институциите и политическите партии. В него се казва: „Организационният комитет остро осъжда серията правонарушения, включително евентуални престъпления, извършени през последните три седмици и насочени срещу ЛГБТИ общността и срещу събития, част от културната..

публикувано на 11.06.21 в 18:25
Мирослав Арабаджиев

Младите в журналистиката: Мирослав Арабаджиев

11 юни е. Ден, който със сигурност слага край на един дълъг и странен период за Европейските футболни първенства. Европа пак ще брои, но без да навлиза в статистиката на пандемията. В следващия месец тя ще отчита само красиви попадения на световни терени. UEFA EURO 2020 започва с двубоя Турция – Италия, който ще постави началото на най-очакваното..

публикувано на 11.06.21 в 16:35
Илия Пешев пред ателието си в София

Часовник и безвремие, и дългата история на ножа

През 30-те години на миналия век британският поет и аристократ Едуард Джеймс е много близък до течението на сюрреализма и е близък приятел на писателя Олдъс Хъскли, комуто споделя опасенията си, че след Втората световна война вероятно много от занаятите ще замрат и постепенно ще изчезнат. Той изразява готовност да превърне имението си в училище по..

публикувано на 11.06.21 в 15:20

Силвия Великова: От Кьовеши ще разберем дали посещението ще остане само протоколно

Непопълнената квота за български делегирани прокурори и работата на Европейската прокуратура бяха част от акцентите на срещата в София на европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Работното ѝ посещение приключва днес. Темата коментира в “Нашият ден“ журналистът  Силвия Великова . "Надявам се на пресконференцията да прозвучи това,..

обновено на 11.06.21 в 13:36

Ще накърни ли съдебната реформа достъпа до правосъдие

Защо трябва да бъде променена съдебната карта на съдилищата? Какво представлява проектът “Модел 4“? Темата коментира в “Нашият ден“ Красимир Шекерджиев , член на Адвокатската колегия на Висшия съдебен съвет. “Модел 4“ е един от четирите модела, които бяха изработени в рамките на проект, стартирал през 2016 г.  "Още от предходния състав..

публикувано на 11.06.21 в 13:32