Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Рон Мос от „Дързост и красота“ прави вино в Италия

Пред „Покана за пътуване“ екранният Ридж Форестър призна, че кучето му е по-известно от него

Рон Мос
Снимка: Магдалена Гигова

Едва ли има човек, който да не е гледал поне един епизод от сагата „Дързост и красота“? А дори и да не е – все е мярвал по телевизията образа на Ридж Форестър, хубавецът, женил се седем пъти в сериала и само два пъти в живота. Е, този екранен герой се яви на живо в компанията на жена си Девин Деваскес (бивш модел на "Плейбой") и на кучето им Мистър Принс, благодарение на Мария Елена Инфантино. Гласовитата италианка с български корен още през април миналата година обяви в „Покана за пътуване“ новината за осъществения им вече концерт в Античния театър в Пловдив.

Магдалена Гигова, Рон Мос и Девин ДеваскесМария Елена, която говори шест езика, а пее на осем, е дъщеря на легендарния тенор Луиджи Инфaнтинo, пaртнирaл си нa oпeрнaтa cцeнa c лeгeндaтa Мaрия Кaлac и пиcaл музикa зa филми нa Фрaнcиc Фoрд Кoпoлa. Мaйкa ѝ e oпeрнaтa пeвицa Рaйнa Никoлoвa Инфaнтинo, възпитaничкa нa римcкaтa aкaдeмия „Caнтa Чeчилия“, твoрилa зaeднo c прочутия Мaриo дeл Мoнaкo.

На афтър партито след концерта разпитах Рон Мос какво му е харесало в България, освен брането на грозде и ритуала по мачкането му с крака. Запитах го след като е посетил наша изба, какво вино предпочита.
Оказа се, че атьорът сам произвежда вино в Италия, отглежда сортове и бели, и розе, но обича силно червено вино. И в лозята му сортът примитиво заема почетно място, защото еликсирът от него съдържа 16 промила алкохол.

Оказа се, че Рон Мос, който в продължение на 25 години игра Ридж Форестър, прекъсва екранната си кариера след тежка катастрофа. Тогава според едната версия преосмисля живота си, а според другата – не може да си помни репликите, но така или иначе, със спечелените пари си купува лозя в Италия. 

Вероятно затова, докато разговаряхме, Рон Мос държеше чаша с българско червено вино в едната ръка, а с другата галеше чихуахуато Мистър Принс. Съпругата на актьора ми довери, че кучето им е по-популярно от тях двамата, взети заедно, защото може да се похвали с над 50 хиляди последователи в Инстаграм.

Рон беше доста въодушевен от танцовата мистерия с боси крака върху набраното грозде и сподели, че с удоволствие ще приложи ритуала и в своите лозя. Но вероятно с друга музика. Той обаче определено бе харесал нашата. 

Рон Мос съжали, че не е могъл да види много от България, освен за кратко София и Пловдив, но много я харесва понеже е зелена и гостоприемна, а след ползотворни разговори с режисьори, възнамерява да се върне за по-дълго и да снима филм у нас. Тогава ще обикалям повече, закле се екранният Ридж Форестър. А на въпроса ми какъв ще бъде сюжетът, той отвърна, че ще има романтика, омесена с приключения и екшън. Той намери за симпатичен факта, че съпругата му получи като подарък истинска ябълка с написано върху нея послание и затананика авторската си песен, станала хит през 70-те години „Baby com back“.


Снимкини видио: Магдалена Гигова
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

За авторитета на учителите

Когато в началото на пандемията българските учители успяха за броени дни да организират сами преминаването към обучение от разстояние, те спечелиха всеобщо признание и благодарност. По-късно отказът на част от гилдията да се ваксинира породи неразбиране и възмущение – не трябва ли точно рицарите на знанието, науката и човеколюбието да дадат пример за..

публикувано на 02.12.21 в 16:05

Премълчаната история на автентичния фолклор

Каква могъща поезия и мъдрост има в автентичния фолклор, как е съхранил той духа и живеца на историята  ни? Знае се, че колкото важни са българският език, държавната територия, родовата памет, религията и народната традиция, така е важен и песенният ни фолклор. Но прави ли се разлика между автентичния фолклор и авторските песни, изработени в..

публикувано на 02.12.21 в 10:05

Мутирали тигри бродят из пустинята Негев

Неотдавна в „Покана за пътуване“ кореспондентите на националното радио в Тел Авив Искра и Феня Декало разказаха за кратера Рамон на пустинята Негев, мястото, където американски и израелски астронавти тренират за мисия до Марс. А в древни времена е имало набатейски хан по пътя на благовонията от византийско време. Там е минавало най-краткото..

публикувано на 28.11.21 в 08:45

На кого пречи споделената градина за Дружба

Ако четете проекти и визии за развитието на София, сигурно ще попаднете на идеята за развитие на градското градинарство. Градското градинарство е утвърден, полезен за обществото и градската среда модел, който се прилага в цяла Европа. Облагородяването на пустеещи кътчета в града и превръщането им в градина създава среда, в която всеки е приет..

публикувано на 27.11.21 в 08:20

Подривният чар на свободното време

Милионерите на време измерват благосъстоянието си не толкова във финансов план, колкото във времето, свободно от работа. Терминът за първи път се използва от журналистката Ниланджана Рой, която в статия за „Файненшъл Таймс“ през 2016 пише: „Да си заможен, носи спокойствие и сигурност в живота, но ми се иска да се научим да ценим свободното си време..

публикувано на 26.11.21 в 08:45
Подкасти от БНР