Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Мартина Апостолова за живота в театъра и отвъд

Снимка: БГНЕС

Мартина Апостолова – звездата ѝ изгря на небосвода на голямото европейско кино с първата ѝ роля във филма „Ирина“. Филмът получи над 20 награди от фестивали по целия свят и беше номиниран за Европейско откритие на Европейските филмови награди 2019 година, а самата Мартина е първата българка с награда „Европейска изгряваща звезда“ на Берлинале.

Мартина Апостолова в ролята на Ирина в едноименния филм на реж. Надежда Косева
Артист на свободна практика, тя не се страхува да споделя мнението си по наболелите теми в културния ни живот и социалните язви на обществото ни, които намират своето място и в много от спектаклите, в които тя играе.

И като повечето свободни артисти, Мартина е добра в повече от едно нещо – за музиката, пърформансите и барманството, както и за предстоящите ѝ проекти – разговар в „Заедно след полунощ“. 

В разговора се включва и режисьорката Възкресия Вихърова, която разказва повече за това как вижда Мартина Апостолова през своята призма и къде откриват допирните точки помежду си.

Снимки: БГНЕС, София филм фест
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Национален литературен конкурс за драматургия за наградата „Антон Страшимиров“ – Разград

Първото издание на Националния литературен конкурс за драматургия за наградата „Антон Страшимиров“ – Разград е посветено на 150-годишнина от рождението на писателя. Конкурсът се провежда съвместно със Съюза на българските писатели.  28 януари е Ден на Разград. "Разград винаги е бил много духовен град. Не е случайност тази награда, защото житейският път..

публикувано на 28.01.22 в 16:00

Юбилейна 2022 година във Великотърновския театър

2022 година ще премине под знака на три значими годишнини в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Тази година се навършват 125 години от рождението на патрона на театъра – актьора Константин Кисимов, 70 години от създаването на професионален драматичен театър в града и 50 години от откриването на Музикално-драматичния..

публикувано на 28.01.22 в 15:29

Това не е биографичен филм, той припомня красивото в творчеството на Петя

“Филмът категорично не е документален и дори не се занимава само със събитията, случили се преди 42 години. Те по някакъв начин са вплетени във филма. Не се занимаваме с фактология, не искаме да бъркаме в раната, не е това смисълът“, казва в “Нашият ден“ продуцентът на филма “Петя на моята Петя“ Николай Урумов : Алиса Атанасова: Неизменно..

публикувано на 28.01.22 в 12:31

Проектът „Кой е на сцената?“

публикувано на 28.01.22 в 10:15

Галина Борисова – „Вярно с оригинала“

Авторското соло на танцьорката и хореограф Галина Борисова се занимава с силата на независимата мисъл и конструктивното въображение. На фокус е връзката между автентичност и интерпретация, изследвани през артистичните предпочитания на Галина Борисова и уловени чрез погледа на чуждите спомени. Публиката е разположена, легнала в галерия „Етюд“ върху меки..

публикувано на 28.01.22 в 09:00
Подкасти от БНР