Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Мачева: Трудната ситуация ни научи да се адаптираме

Снимка: @blagoevgradtheater

В навечерието на коледните и новогодишните празници Драматичният театър „Никола Вапцаров” в Благоевград е подготвил специална изненада за своите зрители.

Тази вечер там ще се играе комедията „Колко е важно да бъдеш сериозен“, но след края на представлението екипът на театъра ще  остане със своята публика и след спускането на завесата. Така зрителите ще имат възможността да се срещнат отблизо с любимите си актьори, които участват в комедията на Оскар Уайлд, да споделят своите впечатления на чаша вино и да изпратят заедно 2021 година. Доброто настроение и вълнуващите емоции ще бъдат подсилени от музикалните изпълнения на актьорите, както и на учениците от Presto Music School, обещават от театъра.


„Изпращаме 2021 година с равносметката, че въпреки трудната ситуация успяхме да задържим интереса на верните си зрители. Успяхме да продължим да работим на пълни обороти, независимо от ситуацията. Научихме се да се адаптираме. Пожелавам си за новата година вълнуващи спектакли, да се развива трупата и публиката заедно с нея“, сподели в „Артефир“ Маргарита Мачева, директор на Благоевградския театър.


Целия разговор можете да чуете в звуковия файл.

Снимки: ДТ „Никола Вапцаров”


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стартира 28-и Международен фолклорен фестивал "Витоша"

От днес до 20 юли се провежда 28-то издание на Международния фолклорен фестивал "Витоша". Съставите, които ще представят своите фолклорни традиции, са от Казахстан, Мексико, Боливия, Северна Македония, Италия, Грузия, Молдова, Индия, както и от България. "Международният фолклорен фестивал "Витоша" е една от емблемите на Столична община,..

публикувано на 15.07.24 в 09:03

Литературата оживява на фестивала "София Моно"

Литературата оживява на фестивала "София Моно", който ще подари на жителите и гостите на столицата летни театрални вечери.  Спектаклите в програмата, изградени върху литературни творби, ще се играят на открита сцена в парка на Военната академия "Георги С. Раковски" от 17 до 27 юли . Симона Илиева , мениджър на издателството-организатор на..

публикувано на 15.07.24 в 08:30

Мексико във вкус и цвят

Сергей Герджиков е професор по философия, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и се определя като "пътник, който скита по света и търси чудесата". Той е автор на две книги за Япония и много пътеписи в списания, а най-новото му издание е посветено на Мексико. "Винаги, когато планирам по-дълго пътешествие го свързвам с..

публикувано на 15.07.24 в 08:10

Три книги от млади български автори четем това лято

Сянка, лед и добра книга – рецептата срещу летните горещини. Какво четем през лятото в "Артефир" – Симеон Аспарухов и Ива Спиридонова от "Библиотека България" представят три нови заглавия на млади български автори.   Романът "Тунел към изгрева" Лъчезар Ангелов е дълго подготвяна книга. Издателите открояват изключителното авторово боравене с..

публикувано на 14.07.24 в 09:10

Международният младежки фестивал "Музите" завладя Созопол

Созопол е домакин на 18-ото издание на Международния младежки фестивал "Музите" от 5 до 16 юли 2024 г. Екипът на "Домът на музите" има възможността да предава директно от Созопол и да бъде част от този вълнуващ младежки фестивал, който събира на една сцена над 1000 участници на възраст от 5 до 35 години от 12 държави, сред които Молдова,..

публикувано на 13.07.24 в 17:10