Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Интимни светове“ или разходка из чувствените тайни на женското тяло

4
Снимка: Антонио Георгиев-Хаджихристов

Еротиката и голотата на женското тяло – тази вечна и винаги недоизказана тема в изкуството, е акцентът на най-новата изложба, представена до 18 март в столичната арт галерия „Сердика“. Експозицията е озаглавена „Интимни светове“ и представя нови и непоказвани досега рисунки на художничката Михаела Зоева, създадени от нея спонтанно, в моменти на силни лични преживявания.


Въпреки, че звучат автобиографично, идеите в творбите са универсални и отразяват емоциите, които хората изпитват във всички аспекти на живота.

Как художничката, чрез езика на рисунката, изразява без цензура интимния си вътрешен свят и какво е избрала да покаже на зрителите, разказва Михаела Зоева – автор на изложбата.


Снимки: Антонио Георгиев-Хаджихристов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Родопи филм фест" призовава: "Слушай музиката!"

Ден преди откриването на IV Международен документален "Родопи филм фест" (RIFE) в Смолян (11-14 юли) в "Нашият ден" разговаряме с Илина Перянова , режисьор и програматор на фестивала. Тазгодишното издание на "Родопи филм фест" ще постави на фокус музиката в нейните вълнуващи кинопроявления под мотото "Слушай музиката!".  "Светът е..

публикувано на 10.07.24 в 11:14

Фотографска изложба на актрисата Джесика Ланг в България

Прочутата кино и театрална актриса Джесика Ланг, носителка на две награди "Оскар" ("Тутси“ 1983 –поддържаща роля, "Синьо небе“ 1995 – най-добра актриса), в продължение на почти две десетилетия гради кариера като художествен фотограф.  Първата по рода си нейна ретроспектива в България е в рамките на платформата "Майстори на фотографията" и включва..

публикувано на 10.07.24 в 11:03

Семейни срещи с оперното изкуство на открито

Летният фестивал "Опера в парка" в градината на Военната академия "Г.С. Раковски" всяка година привлича гражданите и гостите на столицата към едно културно преживяване от нов тип. Приобщаването на детската публика е сред основните стремежи на Софийската опера и балет, като тази година в парка на Военната академия програмата ще е насочена изцяло..

публикувано на 10.07.24 в 10:33
Станка Пенчева

95 години от рождението на Станка Пенчева – три стихотворения за спомен

Aз съм най-щастливата жена. Нищо в тоя свят не ме отмина: ни смъртта, ни материнството, ни раздялата със дом изстинал, нито срещата ми късна със единствения… Трудила съм се като копачките, докато се схвана от умора; и съм ходила с летяща крачка, със небето съм говорила! Гледам всичко с мъдро снизхождение, с кротко опрощаване. Гледам със очите на..

публикувано на 10.07.24 в 10:12

Лятната академия за деца в НХА започва през август

Лятната академия за деца и ученици в НХА – София за 15-и пореден път ще посрещне участници от 6 до 18 години за един творчески месец август . Мария Ландова разказва в "Нашият ден" повече за предстоящите креативни занятия. Тази година Лятната академия ще бъде посветена на 130 години от рождението на художника Жорж Папазов и на..

публикувано на 10.07.24 в 09:40