Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Онлайн супермаркет – какво спестяваме

Фреш продуктите са най-интересни за пазаруване по интернет

| обновено на 01.04.22 в 08:07
Снимка: Pixabay.com

Covid кризата повиши търсенето при онлайн пазаруването на хранителни стоки и продукти за дома. Не е тайна, че във връзка с нея много хора започнаха да пазаруват през интернет.

Темата коментира в “Нашият ден“ Иван Александров, основател и изпълнителен директор на онлайн супермаркет:

“Идеята за бизнеса се роди в далечната 2014 г., а проектът стартира през май 2015 г. Той се роди по изцяло битови причини. Не обичам да пазарувам по магазините, а съпругата ми държеше всяка събота да ходим заедно на пазар, на който губехме по два часа.

Казах си, че щом за мен пазаруването е нещо, което не е предпочитано, и вярвам, че това време мога да вложа в по-смислени неща, има и други хора, които мислят така.

Започнах да правя проучвания, за да видя как е развит по света този бизнес. Бумът на доставките на храна по домовете дойде с началото на пандемията.

Стартирах със собствен капитал, лични спестявания. Екипът, с който започнах, беше от четири човека – аз, двама куриери и един човек, който се занимаваше с кол център, маркетинг т.н.


Най-интересни за пазаруване онлайн винаги са били фреш продуктите – плодове и зеленчуци, месо и млечни неща.

Винаги са били интересни и по-тежките и обемисти продукти, като водата.

За да привлечеш инвеститори е важно да покажеш, че имаш желанието, смислен модел и знаеш как да постигнеш целите.

Не смятам, че има гаранция за успех. Предприемачеството е рисково нещо и голяма част от компаниите не успяват.

Бих посъветвал младите предприемачи да се престрашат и да рискуват.“

Чуйте разговора в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Анна-Мария и Катерина Андрееви

Да се завърнеш в България

Ана-Мария и Катерина Андрееви са български сестри, родени и израснали в Америка, които правят избора да живеят в България. Те създават инициативата "ЗаВръщане в България" , която определят като общност, чиято мисия е да улесни завръщането на българите от чужбина. "Бихме искали да създадем ресурс за хора, които живеят в чужбина, да им е обяснено..

публикувано на 09.10.24 в 16:20

Български екип разработи лабораторен модел на кожата за проучване на стареенето

Учени от България успешно разработиха прототип на човешка кожа, който има потенциала да подпомогне научните изследвания в областта на стареенето и дълголетието. Ръководител на тази иновативна разработка е проф. д-р Милен Георгиев, който оглавява отдела по "Растителна клетъчна биотехнология" в Центъра по растителна системна биология и биотехнология. В..

публикувано на 09.10.24 в 12:55

"лЕКО ЗАКЪСНЕЛИ?": Екологични послания от сцената

Театърът е мощен инструмент за социална промяна, който може да играе ключова роля в активизирането на гражданските действия за по-устойчив начин на живот. Чрез театрални техники и похвати може да се повиши осведомеността относно важни екологични проблеми, като изменението на климата и биоразнообразието, и да се вдъхнови публиката да предприеме..

обновено на 09.10.24 в 12:35

Очно здраве – грижа, превенция и съвременно лечение

В София се проведе медийно събитие по повод Световния ден на зрението. Като част от формата "Пощенска кутия за приказки" Гери Турийска, Дарин Ангелов и Камен Алипиев пресъздадоха вдъхновяващи истории на пациенти, а специалисти споделиха предизвикателствата и възможностите в областта на очното здраве. Ден преди Световния ден на зрението , който..

публикувано на 09.10.24 в 11:24
Проф. Николай Габровски

Форум за мозъчните заболявания се провежда днес в столицата

 Форум за мозъчните заболявания се провежда днес (9 октомври) в столицата. Организатор на събитието е фондация "Съвет за мозъчно здраве", с чийто председател проф. Д-р Николай Габровски разговаряме в Lege Artis. Мозъчните заболявания обхващат широк спектър от диагнози в три медицински специалности – неврология, неврохирургия и психиатрия ,..

публикувано на 09.10.24 в 10:56