Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Еврика! Успешни българи: Владислава Клечкова

Владислава Клечкова
Снимка: Фондация Еврика

"Най-важното един млад човек да успява е да не спира да се бори, да се учи, да намери своето вдъхновение, да се развива! Когато човек не спира да се бори, много врати се отварят пред него!“ Като че ли в тези две изречения току-що дипломиралата се доскорошна студентка в УАСГ Владислава Клечкова – вече инженер, изразява цялата себе си. 

Със своята подплатена амбиция, стабилни познания и стремеж да се развива, тя печели уважението на колегите и преподавателите си в Университета. Проф. д-р Борислав Белев – ръководител на катедра в Строителния факултет на УАСГ, вижда в нейно лице и добър бъдещ ръководител в сферата на строителството.

Повече от и за инж. Владислава Клечкова можете да чуете в звуковия файл.

Снимка – Фондация Еврика

По публикацията работи: Милена Очипалска
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Огнян Петков

Еврика! Успешни българи: Огнян Петков

"В основите на физиката лежат задаването на въпроси и търсенето на отговори на база експерименти и неща, които са обозрими. Това е наука, която въпреки популярното мнение, че не е достъпна за всеки, е вградена в нас именно поради несъзнателния стремеж към експериментиране“, това пише в списание "Светът на физиката" един млад човек – Огнян Петков,..

публикувано на 28.11.22 в 17:10
Акад. Чавдар Славов

Мъже за пример

Заглавие на филм, сюжет от живота. Това бе отправната точка в разговора "За здравето" с акад. Чавдар Славов. Преди повече от 20 години  екип уролози "родиха " термина "мъжко здраве", който вече е твърде популярен. Но знаем ли какво включва той? Профилактика, редовни изследвания и преглед при специалист, "едно на ум" към хранителните добавки, залели..

публикувано на 28.11.22 в 11:34

Албена и Павел Благеви изминаха 779 км на Камино, след като изкачиха Килиманджаро

"Покана за пътуване" очевидно е отправна точка за екстремни пътувания и изпитания на духа. Албена и Павел Благеви ни гостуваха, след като на възраст над 60 години изкачиха Килиманджаро. И дойдоха отново, след като вървяха 779 километра по Пътя на Камино за малко повече от месец. Запитах ги това ново предизвикателство ли е, или е душевен подтик...

публикувано на 28.11.22 в 08:46

Китайци представиха проект за амбициозен космически телескоп от класа на Хъбъл

Китайски учени обявиха, че имат намерение да изследват далечни галактики, тъмната материя, тъмната енергия и произхода на Вселената, използвайки нов апарат China Space Station Telescope (CSST), телескоп от групата на големите космически обсерватории от типа на "Хъбъл", Chandra X-Ray Observatory, Compton Gamma Ray Observatory и, разбира се, фаворита..

публикувано на 27.11.22 в 09:30

Магията на Родопите

Родопите се разстилат между реките Марица и Места, Тракийската низина на север и Беломорска Тракия на юг. Съществуват легенди, според които тук е живял митичният певец Орфей, което обяснява наличието на музикален талант у голяма част от родопчаните, които пеели непрекъснато. Фолклорната музика е само една от отликите, характерни за тази магична..

публикувано на 25.11.22 в 16:45