Семейно радио търси автентични български рецепти от всички краища на страната. Завръщане към корените на онова, което е събирало хиляди семейства през годините, съпътствало е празниците и делниците им, предавало се е като традиция – храната, която слагаме на трапезата.
Кои са гозбите, които събуждат у нас детски спомени или пазим в старателно написаните тетрадки от своите баби? Как се приготвят без съвременните уреди и технологии? Какви тънкости са използвали добрите готвачи във всяка фамилия?
Търсим отговори от нашите слушатели и очакваме старите автентични рецепти на техните семейства на мейл: weekend@bnr.bg, на адрес: София, бул. "Драган Цанков" 4 за предаването "Семейно радио" и на 02/ 8659560 всяка събота в ефирното време на предаването "Семейно радио" (от 9 до 11 часа) до 31 декември 2022.
Слушателите, които изпратят своите рецепти за кампанията, ще получат подарък – преиздадени готварски книги от периода 1927 - 1940 година, предоставени от колекционера и изследовател на българската кулинарна история Марин Лесев.
През август в "Нашият ден" припомняме едни от най-интересните разговори, прозвучали в ефира на предаването. Сред тях е този с 88-годишния Петър Шойлев, наскоро завършил докторантура във Факултета по журналистика на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Той доказва, че никога не е късно да се учиш и да се стремиш към нови върхове...
Преди 129 години на Черни връх е основан Българският туристически съюз от Алеко Константинов. За заветите на Щатливеца и бъдещето на планинския туризъм в България разговаряме с Лъчезар Лазаров – изпълнителен секретар на БТС. Организираното туристическо движение цели участниците в него да опознават България, като същевременно култивират в..
За втора поредна нощ руската армия осъществява масирана атака срещу Украйна с ракети и дронове. Вчерашният ден бе белязан от удари по енергийни съоръжения и критична инфраструктура в най-малко 10 региона на страната. Ракетен удар в град Кривой Рог доведе до смъртта на двама души. Съединените щати осъдиха действията на Русия, като президентът Джо Байдън..
Как се прави маджун или петмез от захарно сорго? Фондация "Ботаника Лайф" съхранява традицията за производство – разказва в "Нашият ден" учредителят Апостол Апостолов . Маджунът изчезва в нашето съвремие, тъй като малко българи отглеждат захарно сорго и познават технологията за обработката му. В миналото в много села е имало маджунарни,..
"Наистина температурите, които наблюдаваме, както на атмосферата, така и на водата, са екстремални през последните години и близки до тропичните. Не..
Искате ли да общувате с дигитален двойник на ваш близък или любим човек? Бихте ли позволили вашите близки да общуват с ваш дигитален двойник след..
Испанският хореограф, танцьор и преподавател Хуан Карлос Отеро пристига след броени дни в нашата страна. В София той ще води първия за България..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg