Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търпение, усърдие, постоянство, внимание – "меката" сила на жените

Вили Гълъбова е икономист, маркетолог с дългогодишен и много интерес опит в продажбата на български вина на международните пазар. Последните години работи изключително в Армения и Грузия, консултирайки местните производители, техните организации и правителствата на държавите как да превърнат виното в представителен продукт за страната. Наблюдава и развитието на винопроизводството в съседна Македония. Пътува  и дегустира вина като международен дегустатор в най-престижните световни конкурси.

За повечето хора, светът на виното е като някаква Антлантида. Обгърнат с романтични представи, като че леко недостъпен за простосмъртните,  владееш някаква неизречима тайна, някакво магнетично познание за света и природата.  Всъщност това строг и донякъде безмилостен в професионално отношение свят. Изисква пълно отдаване и безкомпромисен професионализъм. Дегустаторът работи усърдно и при нелеки условия. Отговорността му е голяма и професията съвсем не е това, което изглежда в отвъд романтичната мъгла. Как една жена се справя в едни наистина непрестанно изискващи условия?


По публикацията работи: Росица Михова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Палми Ранчев

Парижката олимпиада през погледа на Палми Ранчев: Изкуство, политика и спорт

В ефира на "Нашият ден" Палми Ранчев, български поет, белетрист, сценарист, състезател и треньор по бокс, коментира олимпиадата в Париж. Той сподели, че може би от дете следи олимпиадите и смята, че тази в Париж е невероятна. Според него, всяка следваща олимпиада показва човека и хората в по-добра светлина . Откриването бе свързано с..

публикувано на 06.08.24 в 11:41
Снимката е илюстративна.

Летни опасности за домашните любимци и как да ги предотвратим

По време на горещите летни дни е важно да се полагат специални грижи за домашните любимци, за да се гарантира тяхното здраве и комфорт. Според д-р Надежда Мечева, ръководител на клиниката за бездомни животни към фондация "Четири лапи“, големите горещини могат да бъдат особено опасни за животните. Тя подчертава, че трябва да сме внимателни с..

обновено на 06.08.24 в 09:29

Съхраняване на диалекта на Банско, или за мисията на един поет

Александър Думанов – поет и изследовател на банския диалект. Той се е посветил на съхраняването на неговата автентичност. Думанов не само пише книги на този диалект, но и ръководи театрална трупа, наречена "Сарандевото кафене", с която продължава традициите и културното наследство на Банско. В своите произведения Думанов умело вплита звънливата..

обновено на 05.08.24 в 13:40
Финалът на Бойков връх

Никола Калистрин: "30Х10" и ренесансът на българския ски алпинизъм

Разговор с най-добрия ни състезател по ски алпинизъм Никола Калистрин в ефира на изнесеното студи от Банско на предаването "Нашият ден" представя предизвикателството да изкачи 30 върха на Северен Пирин и подготовката му за олимпиадата.  На 5 април тази година той успешно завърши предизвикателството 30Х10.  27-годишният банскалия измина скоростно..

обновено на 05.08.24 в 13:00

Читалище "Никола Вапцаров" – 130 години история и традиции в Банско

Читалище "Никола Вапцаров" в гр. Банско отбелязва 130 години от своето създаване, носейки със себе си история и значимост в културно-просветната дейност на града. В разговор в мобилното студио на предаването "Нашият ден" Силвия Терзиева, секретар на читалището, и Елена Калайджиева, организатор на събития, споделиха как се подготвят за..

публикувано на 05.08.24 в 10:19