Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Търпение, усърдие, постоянство, внимание – "меката" сила на жените

Вили Гълъбова е икономист, маркетолог с дългогодишен и много интерес опит в продажбата на български вина на международните пазар. Последните години работи изключително в Армения и Грузия, консултирайки местните производители, техните организации и правителствата на държавите как да превърнат виното в представителен продукт за страната. Наблюдава и развитието на винопроизводството в съседна Македония. Пътува  и дегустира вина като международен дегустатор в най-престижните световни конкурси.

За повечето хора, светът на виното е като някаква Антлантида. Обгърнат с романтични представи, като че леко недостъпен за простосмъртните,  владееш някаква неизречима тайна, някакво магнетично познание за света и природата.  Всъщност това строг и донякъде безмилостен в професионално отношение свят. Изисква пълно отдаване и безкомпромисен професионализъм. Дегустаторът работи усърдно и при нелеки условия. Отговорността му е голяма и професията съвсем не е това, което изглежда в отвъд романтичната мъгла. Как една жена се справя в едни наистина непрестанно изискващи условия?


По публикацията работи: Росица Михова
 
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

20 март - Международен ден на щастието

20 март е провъзгласен за Международен ден на щастието през 2012 г. от Общото събрание на ООН.  Чуем ли “Ден на щастието“ се сещаме за онази малка държава в Хималаите Бутан, който отрича брутния вътрешен продукт като основен показател за развитие и го заменя с брутно национално щастие, като от 1971 г. въвежда официално измерване на индекс на..

публикувано на 20.03.23 в 11:10

Настъпва астрономическата пролет

Пролетното равноденствие тази година ще се случи днес, точно в 23:24 часа българско време, когато настъпва астрономическата пролет. Слънцето при своето видимо движение по еклиптиката ще пресече равнината на екватора в пролетната равноденствена точка и от южната небесна полусфера ще премине в северната. Астрономическата пролет настъпва..

публикувано на 20.03.23 в 09:25

Същността на кръста и кръстоносенето

Три пъти в църковната година се възпоменава кръста Христов на 14 септември, когато честваме Въздвижение на светия и животворящ Кръст Господен, в третата неделя от Великия пост и на Разпети петък. Днес ние се покланяме на Христовия кръст, като си припомняме невинните страдания и изкупителния подвиг на Господ Иисус Христос.   Както пътник уморен от..

публикувано на 19.03.23 в 09:15
Снимката е илюстративна

Покупко-продажба, прехвърляне и заверка на пълномощно

Нотариус Камен Каменов отговаря на слушателски въпроси в предаването "Законът и Темида". Весела Коцева, София: Задължително ли е прехвърляне на наследени автомобили? Баща ѝ е починал и оставил 8 МПС. Наследници са трима, като двама са упълномощили третия да се разпорежда, както намери за добре с автомобилите. Необходимо ли е да бъдат сменени талоните на..

публикувано на 17.03.23 в 15:50

Защо читалище "Иван Вазов 1912" в кв. "Подуяне" от години е недостъпно за хората?

Защо читалище "Иван Вазов 1912" в кв. "Подуяне" от години е недостъпно за хората? Защо се усвояват средства за заплати и консумативи, а дейност няма? Ощетени ли са децата и хората от квартала? С какви отчети и документи разполага читалището? За няколко дни бе събрана подписка за читалището с 1720 подписа на жители на квартала. Гост в студиото на..

публикувано на 17.03.23 в 13:40