Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Попов – Чефо: Войната в Украйна е събитието, което предопредели цялата ни година

| обновено на 30.12.22 в 11:02
Снимка: Pixabay

“Доволен съм от годината си в личен план. Аз съм пътешественик на първо място. Тази година си причиних шест или седем държави. Успях да посетя столици около нашата държава, които отдавна си бях намислил – Белград, Букурещ и уникалният Загреб. Преди месец бях в Атина за рождения си ден. Много важно е човек да пътува, дори ако трябва да се насили за това“, казва в ефира на “Нашият ден“ Стефан Попов – Чефо, български актьор, влогър и инфлуенсър.

Според него градската среда е в пъти по-приятна в част от другите столици, но ако искаме да повдигнем националната си гордост и самочувствие, трябва да посетим Скопие.

Божидар Александров и Стефан Попов – Чефо
България и РСМ – какво да очакваме?

“Не съм много убеден, че в комисиите, които са на историческа тематика, има някакъв голям прогрес. Не знам до каква степен в момента се осъществява търговията с паспорти, но е много голям приоритет за решаване. Не може просто така да се раздава българско гражданство. За всички е ясно, че огромна част от хората в РСМ взимат такива паспорти от икономическа гледна точка, а не поради това, че се чувстват българи. Това трябва да се промени, независимо, че имаме изгода хората, които са се записали като българи да се увеличават. Трябва да се включат по-сериозни изисквания“, посочва още той в интервю за БНР.


Справедливи ли сме към РСМ по пътя им към ЕС?

“Не можем да си затворим очите за отношението на Северна Македония като народ и отделни личности към нашия народ. Виждаме провокации и на политическо ниво и то вече десетки години“, посочва още той.

Шенген…

Според него трябва да се сърдим по-скоро на себе си за това, че не сме покрили всички изисквания за Шенген, а не на държави като Нидерландия и Австрия, които се обявиха против включването ни там. И счита, че в някакъв момент ще влезем в пространството. 

Войната в Украйна?

“Това е събитието, което предопредели цялата ни година. Видяхме нарастване на инфлацията и международната несигурност. Видяхме бежански потоци и разделения в обществото, което е моята най-голяма личностна болка“, казва още той в интервю на Божидар Александров за “Нашият ден“. 

Снимки: Pixabay, Уикипедия 

По публикацията работи: Зоя Димитрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кампанията за по-зелени арбитражи

Кампанията за зелените арбитражи изразява необходимостта от намаляване на въглеродния отпечатък върху околната среда в дейността на арбитражните съдилища посредством мерки, предвидени в Зелените протоколи,  за да гарантира, че въглеродният отпечатък и въздействието върху околната среда от арбитражната практика са сведени до минимум. Проф. Таня..

публикувано на 26.04.24 в 15:40

Балет "Дива" с благотворително танцово шоу в помощ на парализирана жена

Зорница Петрова, известна със своите изящни танцови продукции с балета "DIVA", обяви предстоящия си благотворителен проект "Temptation in Black", който ще бъде представен на 27-и април в столичния клуб "Joy Station". Този спектакъл обещава да впечатли публиката със своя колоритен и разнообразен подход към танца, обединяващ различни стилове и..

обновено на 26.04.24 в 13:24
Съдия Марияна Кънчева

Съдия Марияна Кънчева за съдебната практика на Съда на Европейския съюз

Юридическото предаване "Законът и Темида" дава начало на своята нова рубрика "Съдебната практика на Съда на Европейския съюз", която се излъчва със съдействието на Съда на Европейския съюз.  Рубриката на програма "Христо Ботев" можете да слушате веднъж месечно, всеки последен петък на месеца от 10.00 часа. В първото издание на рубриката Марияна..

публикувано на 26.04.24 в 12:20

"Млад благотворител" – конкурс насърчава ученическото добротворчество

Станислава Рашева от Фондация "Благотворител", която е организатор на конкурса "Млад благотворител", споделя за важността на този инициатива. Вече от седем години конкурсът вдъхновява и обучава учениците от осми до дванадесети клас да бъдат активни и съпричастни към обществото още от млада възраст. Тя посочва, че идеята за конкурса възниква през..

обновено на 26.04.24 в 11:13

Стефан Георгиев: Политиката е цялостен процес на общуване

Събитието "Гласувам, следователно съм!" се проведе наскоро, с цел да насърчи гражданското участие и пряката демокрация, предвид предстоящите избори за Европейски парламент. Участниците имаха възможност да споделят успешни практики и стратегии за активно участие в изборния процес, като един от подходите, които бяха разгледани, беше..

обновено на 25.04.24 в 11:54