Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Айлин Фейзуллова или за медицината като страст, любов и призвание

| обновено на 12.01.23 в 08:57

Д-р Айлин Фейзуллова е една млада дама, лекар отскоро. Тя завършва Медицинския университет в София с пълно отличие. Освен това е страстен пътешественик, човек на изкуството, полиглот, спортист и още…

“В момента съм се отдала основно на медицината, а в свободното си време се занимавам със спорт, с народни танци, с писане на поезия и проза и изучаване на чужди езици. Отдала съм се и на моето семейство, което се увеличава. Аз съм човек, който е готов на всяка цена да помогне на всяко живо същество. Човек отдаден на хуманността и на това да развива себе си“, споделя тя в ефира на “Нашият ден“.

Началото…

“Моето семейство ме накара да се занимавам с медицина, израснала съм в семейство на лекари. Майка ми е професор по ендокринология, баба ми и дядо ми също са лекари, леля ми е лекар и още много мои роднини са медици. През целия ми житейски път те са ми показвали колко е важно да изпитваш емпатия и да помагаш на хората. Показали са ми, че има причина тази професията да е толкова уважавана. Виждала съм колко благодарни са пациентите през целия им живот и усетих, че това е и моята мисия и призвание. Поради това започнах своя път като лекар“, казва още тя.

Трудът да завършиш медицина…

“Наистина се изисква да прекарваш безсънни нощи – до три, четири часа сутринта в учене. Изисква се да прекарваш седмици наред зад бюрото, но най-вече в това да си отворен към много медицински дисциплини, а не само към една. Смятам, че богатата обща медицинска култура е много ценна за бъдещата работа. Ключът е да не мързелуваш и да не си губиш времето, а да уплътняват целия си график“, съветва д-р Фейзуллова.

Спортът…

“Много е важно човек да спортува. Поставила съм си цел и я изпълнявам – всеки ден да спортувам по един час. Ползите от това са и за физическото, и за психическото здраве. Комбинацията между спорт и психическо натоварване е ключът към успеха“, посочва още тя.

Вдъхновението…

“Вдъхновяват ме личните житейски истории на моите пациенти. Все още имам силата да се занимавам много подробно с тях. Правя го, защото смятам, че мога да повлияя на качеството на живот, не само за лечението на даденото заболяване“, казва още тя и подчертава:

Любовта е най-голямата движеща сила. Това, без което човек не може. Всеки един от нас дълбоко в себе си се нуждае предимно от любов“.

Чуйте пълния разговор в звуковия  файл.


По публикацията работи: Зоя Димитрова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Андрей Захаров: Путин започна не само войната в Украйна, но и гражданска война в Русия

Какви опасности грозят всеки, обявен за чуждестранен агент в Русия, как се използва "Законът за чуждестранните агенти" срещу изразилите различно мнение там и има ли бъдеще опозицията в РФ коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Андрей Захаров, руски журналист, който живее в България и е обявен за международно издирване от руските..

публикувано на 21.07.24 в 14:16
СУ

Да възпитаваш в любов към България

В деня след като страната ни чества 187-ата годишнина от рождението на Васил Левски, в "Нашият ден" разговаряме за това как се възпитават младите хора в любов към България и в следване на заветите на Апостола. Мариана Манчева , дългогодишен директор на Средно училище "Васил Левски", Карлово споделя, че всеки ден в родния град на Апостола..

публикувано на 21.07.24 в 10:46
Любомир Аламанов

Любомир Аламанов: Поведението на ГЕРБ е абсолютно безотговорно

Какво ни казаха политическите играчи с действията си по време на политическа криза коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Любомир Аламанов, комуникационен експерт. Нетрадиционното предложение на ПП/ДБ "Това беше пример за една много добра политическа комуникация – честна и открита, която успя да постигне няколко цели. На..

публикувано на 21.07.24 в 08:25

"Семейно радио" с морски поздрав от Двореца навръх Илинден

С директно излъчване от Държавен културен институт Културен център "Двореца" в Балчик продължава българското турне на "Семейно радио" с изнесено студио от градове и села. В търсене на семейния дух и родовата памет в ежедневието и празничните мигове навръх Илинден ви срещаме с: директорката на най-посещавания туристически обект в България и домакин на..

публикувано на 20.07.24 в 15:40

Илиян Василев: Пеевски предлага Атлантизъм с висока степен на корупция

"Битката за бъдещето" коментира в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Илиян Василев, бивш дипломат, създател и водещ на предаването "Алтернативата" Чие бъдеще "Очевидно за бъдещето на децата ни, на внуците ни, а през това бъдеще, битката е за Европа и света. Всеки се бори за своята версия. Моделът, по който бяхме управлявани до този..

публикувано на 20.07.24 в 08:25