Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Момчил Карамитев за геометричната прогресия любов

| обновено на 22.04.24 в 14:28
Момчил Карамитев
Снимка: Ани Петрова

Една ефирна приказка създава за слушателите Terra Култура в  разговора с участието на актьора и режисьор Момчил Карамитев и младата композиторка Михаела /Мишел/ Колева.

Денят за Момчил започва с един забравен телефон, след което преминава през проблем с автомобила и… Синът на Апостол Карамитев не успява да стигне до студиото. Включва се в ефир по телефона и… Щрак! Снимачната радиоплощадка сътворява сюжет с неочаквано въздействие, в който главните герои се сменят с второстепенните и обратно… 


Някъде там се връщаме към детството на Момчил и сестра му Маргарита. Срещаме и погледите на Апостол Карамитев и Маргарита Дупаринова, но най-вече – сюжетът ни отвежда до срещата със себе си. Става ясно, че в живота няма нищо случайно, а творчеството събира съмишленици, като проявява богата фантазия при подбора. И само най-щастливите съвпадения раждат гениалните произведения.

Предстои да разберем върху какъв филмов проект работи режисьорът Момчил Карамитев с участието и на младата композиторка Михаела /Мишел/ Колева, но преди това става ясно как любовта в геометрична прогресия променя живота на милиарди, както и къде са предстоящите представяния на книгата "Рицарят на Доброто“ с автори Олга Маркова и Момчил Карамитев – чуйте звуковия файл!

Мария Мира Христова разговаря с Момчил Карамитев и Михаела /Мишел/ Колева в Terra Култура - слушайте!
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Актьорът Константин Соколов с награда "Аскеер" в категорията "Водеща мъжка роля"

Фондация "Академия Аскеер" връчи за 33-и път своите награди на най-добрите постижения в театралното изкуство през изминалия сезон. В категорията "Водеща мъжка роля" тази година статуетката, изработена от Георги Чапкънов-Чапа, получи актьорът Константин Соколов. Наградата му беше присъдена за ролята на Петър в спектакъла "Ботушът" във Варненския..

публикувано на 28.05.24 в 17:16

Перфектни тела – какво се крие зад труда на професионалните танцьори?

Фотографската изложба "Перфектни тела" на хореографа и визуален артист Коста Каракашян и фотографа Алекс Костадинов изследва начина, по който танцовите артисти разглеждат и оценяват сами телата си. Танцуващото тяло бива наблюдавано, коментирано, манипулирано и отхвърляно многократно в рамките на танцовата кариера под погледите на преподаватели,..

публикувано на 28.05.24 в 16:10

Излезе годишният брой на "Списание за танц"

"Списание за танц" е единственото българско печатно издание за балет, съвременен танц и пърформанс и танцова култура. Излиза един път през годината. На 120 страници то разказва за миналото, настоящето и бъдещето на танцовата култура в България и по света. Водеща тема на брой 6 е "Стойността на танца". В списанието намират място текстове на..

публикувано на 28.05.24 в 15:35

Ученици играят "Меко казано" по Валери Петров

Ученици от осми и девети клас участват в постановката "Меко казано". В съвременната адаптация на Валери Петров са поставени проблемите за човешката съвест, за приятелството, за лъжата и последиците от нея, но по динамичен и нестандартен начин. С хип-хоп танци, рап, фокуси, свирене на китара, каране на скейтборд и още интересни тийнейджърски..

публикувано на 28.05.24 в 12:05

Започва документална поредица за дарителството

Изключителните истории на едни от най-големите български дарители ще бъдат разказани от документалната поредица "Дарителите", която в четири последователни епизода ще проследи традициите на дарителството в България. Улисани в своето всекидневие, едва ли си даваме сметка колко много дължим на онези ярки личности, които са дарявали безкористно..

публикувано на 27.05.24 в 17:53