Рецитал

Целта на музикалния екип на „Рецитал” е да извади безценни изпълнения от гостувания на прочути музиканти на нашите сцени - инструменталисти, певци, хорови състави, камерни ансамбли. Освен това ще добавяме и записи от концерти на настоящите световни изпълнители осъществени в различни държави по света, записи, които получаваме чрез международния музикален обмен.

Разбира се, в отредените ни 60 минути няма да бъде възможно да излъчваме целия концерт, но ще може да чуете повечето от пиесите. Може би сред нашите слушатели ще има и такива, които са били в залата. Ще се радваме, ако ни пишете - писмо или на мейла на програмата  hristobotev@bnr.bg

Екип: „Класика“

Публикации

Кристиан Блекшоу – световна кариера след дълго мълчание

В празничния неделен ден в новата ни поредица „Рецитал“ ви предлагаме запис от соло-концерт на британския пианист Кристиан Блекшоу от 17 юни през 2014 година на фестивала в Олдебург в английското графство Съфолк. Фестивалът има световна известност...

публикувано на 24.05.15 в 09:00

Най-скромно наречен „вдъхновение“

Последният час от неделния ден по програма „Христо Ботев“ е за новата ни поредица „Рецитал“. Това са соло-концерти на големи музиканти, някои от които българската публика е имала удоволствието да види и чуе тук, у нас и сега имаме шанса да си припомним тези..

публикувано на 17.05.15 в 14:00

Рецитал на Шура Черкаски – запис от 19 януари 1981 г. в зала „България“

Шура Черкаски е гостувал многократно у нас – през 1969 г. за концерт със Софийската филхармония с диригент Асен Найденов и със солов рецитал, след това през 1981 г. и 1982 с рецитали. В програмата на избрания концерт са били включени „Карнавал“, опус 9 на..

публикувано на 10.05.15 в 08:55

Рецитал - ново предаване в ефира на програма „Христо Ботев”, неделя, 3 май от 23 часа

Рецитал на Святослав Рихтер – запис от концерт от 28 февруари 1958 г. В програмата: • „Картини от една изложба” на Мусоргски, • Музикален момент и Емпромптю – в ми бемол мажор, опус 90, №2 и в ла бемол мажор, опус 90, №4 от Франц Шуберт, • Валс в ми..

публикувано на 30.04.15 в 14:39