Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Водеща на ученическо предаване по Радио Кърджали отличена в конкурс на фондация "Ценности"

Водещата на ученическото предаване "Голямото междучасие" по Радио Кърджали Милица Гечева беше отличена в националния исторически конкурс на тема "Семейни и родови истории от времето на комунистическия режим", организиран от фондация "Ценности". Разработката на Милица Гечева в екип с Момчил Траянов от училище "Отец Паисий" в Кърджали "По паважа на комунизма в град Кърджали" спечели трето място. Научен ръководител на средношколците е историкът Кирил Гогов. 
На второ място е класиран още един участник от област Кърджали - Мелис Мехмед от Средното училище "Христо Смирненски" в Черноочене с научен ръководител Юлия Чортленева с разработката "Един живот".
Президентът Петър Стоянов връчи отличията на призьорите, които освен диплом получават и парични награди. Церемонията се проведе в Националната художествена галерия в София. В десетото издания на конкурса участваха 36 ученици от цяла България с 30 разработки по темата. 

Вижте още

Трикорабната базилика ще бъде издигната до 2 метра

До 2 години трикорабната базилика, открита на Перперикон, ще бъде издигната до близо 2 метра. Това съобщи проф. Николай Овчаров, ръководител на археологическото лято "Пеперикон 2021", който обобщи какво още предстои:  проф. Николай Овчаров, ръководител на археологическото лято "Перперикон 2021"

публикувано на 31.07.21 в 15:19

Пазарът на производителите планира продажби на павилиони и офис

ОбС в Кърджали прие предложеното допълнение към Бизнес плана на "Пазара на производителите". То включва продажба на търговски павилиони, навес за отпадъци и офис. Променитте в инвестиционната програма на дружеството се налагат, за да бъде погасен остатъка от кредита към банката в размер на 777 хил. 504 лв. Радослав Милев, общински съветник от..

публикувано на 31.07.21 в 15:15

Служебният премиер е гост на събора в с. Гела

Не е продуктивно в момента да се говори с ултиматуми, заяви служебният премиер Стефан Янев, който е гост на 18-ото гайдарско надсвирване в Гела. На Илинденските поляни край родопското село Гела служебният министър-председател за първи път коментира  номинацията на „Има такъв народ“ за премиер Пламен Николов . „Не го познавам, нямал съм честа да..

публикувано на 31.07.21 в 12:26

Оранжев код за високи температури е обявен за Кърджали и още 15 области

Оранжев код за опасно високи температури е обявен за 16 области у нас, сред тях са Кърджали и съседните области Хасково и Пловдив.  Жълт е кодът за областите Перник, София-град, София, Смолян, както и за Сливен, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Варна и Бургас. Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология днес отново ще е..

публикувано на 31.07.21 в 08:26

Формулярът за влизане в Гърция може да се попълни непосредствено преди пътуването

Пътуващите за Гърция вече могат да попълват Формуляра за влизане в страната - Passenger Locator Form (PLF), непосредствено преди пътуването, а не както досега – в рамките на не повече от 24 часа, съобщават от Единния информационен портал за КОВИД-19. По информация на посолството ни в Атина всички останали действащи ограничителни мерки и разпоредби в..

публикувано на 31.07.21 в 08:21

1 е доказано заразен с КОВИД-19 в областта

1 е доказано заразен с коронавирусна инфекция през последното денонощие в областта, по 9 нови случая има в съседните области Хасково и Смолян. В страната 346 са новите случаи на хора, заразени с коронавирус, сочат актуализираните данни на Единния информационен портал.  Положителни са 1,5% от направените 22 989 тестове за последното денонощие.  797 са..

публикувано на 31.07.21 в 08:16

С решение на общинския съвет ще бъдат продадени терени на Пазара в Кърджали

"Пазара на производителите" отново се оказа ябълката на раздора в днешната сесия на ОбС. За да погаси остатъка от кредита към банката в размер на 777 хиляди и 504 лева, управителният съвет предложи за гласуване от местния парламент допълнение към Бизнес плана на дружеството. То включва продажба на търговски павилиони, навес за отпадъци и офис...

публикувано на 30.07.21 в 16:24