Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-цветното предаване на радио Кърджали, "Вкусен следобед" . В навечерието на най-женския ден, 8 март, Ви представям две дами, които претворяват красотата и усещането си за уют и вкус към живота в..

публикувано на 07.03.21 в 18:31

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен , Радка Петкова и най-цветното предаване на радио Кърджали, "Вкусен следобед". И днес ще ви поведа на кулинарно пътешествие, този път до Момчиловци и Триград , където приготвят вкусния пататник, ястие само с..

публикувано на 02.03.21 в 12:19

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-цветното предаване на радио Кърджали, "Вкусен следобед".  На този снежен 14 февруари, посрещнете двата празника - и на любовта, и на виното , в компанията на любими хора и с чаша вино в ръка ...

публикувано на 15.02.21 в 12:32

Лили Друмева О’Райли записа песен за изплъзващата се любов с кърджалийски музикант

Българската кънтри певица и журналист Лили Друмева О’Райли пусна нов сингъл на 14ти февруари - Денят на влюбените . Дамата на родното кънтри си партнира с актьор за клипа към песента. Нека да припомним, че Лили Друмева е основател на първата..

публикувано на 14.02.21 в 18:21

Кремена Русева: Месенето на тесто успокоява

Групата "Страст с квас" в интернет обединява 10 000 души по цял свят, увлечени в магията на приготвянето на хляб с квас. Манията по квасните тестени изделия достига дотам, че хората не жалят време да споделят своя опит, снимки и дори да си..

публикувано на 09.02.21 в 15:01

Хоби кулинарят Кирила Ангелова: Готвенето е форма на общуване и щастие

Смятате ли, че сладкарите се справят с другите ястия, например местни и постни? Пречи ли това, че си падаш по сладкото, да готвиш солено, например , защото това са два различни вкуса? Предпочитанията към вкуса дали се отразяват на готварските..

публикувано на 09.02.21 в 13:03

Тони подготвя нов пролетен сингъл, посветен на пандемията "Ела и ме спаси"

Певицата Тони от близкото минало подготвя нов пролетен сингъл , в който основната тема е провокирана от пандемията . Тя ще се нарича "Ела и ме спаси" и следва линията на "Близо". Стилът е електропоп, с к оето певицата пак е на върха на музикалния..

публикувано на 09.02.21 в 12:49
стоянка мутафова палавите вдовици театър

Днес да си спомним за "госпожа Стихийно Бедствие", Стоянка Мутафова

Измина година от смъртта на Стоянка Мутафова. Н а мен ми се иска обаче, да я помним с нейната рождена дата, 2 февруари, з ащото талантът не умира и остава завинаги в златните страници на театралното изкуство.   Затова искам да припомня едни думи на..

публикувано на 02.02.21 в 12:47

Шоколадово брауни с кафе - успешната формула за вкусен следобед

Зимата в неделя е време за мечти пред камината, топло мляко с какао, мързеливи следобеди и лежерни вечери. И ако към тези удоволствия прибавим малко шоколад, насладата става пълна. Защо да не си направим шоколадово брауни? Но преди това, малко..

публикувано на 01.02.21 в 13:28

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед", това е епизодът от тази неделя, 31 януари. И днес ще си прекараме смислено и приятно свободното време, а ако ви се допие нещо, нека то е кафе с шоколадов сладкиш. Защо..

публикувано на 01.02.21 в 11:58