Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-вълнуващото предаване в ефира на радио Кърджали - "Вкусен следобед ", което прави деня ви по-лек и слънчев. Това е епизодът от 1 ноември. Отпуснете се и си помислете, за нещо хубаво, защото ще си..

публикувано на 01.11.20 в 18:26

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-вълнуващото предаване в ефира на радио Кърджали - "Вкусен следобед" . Отпуснете се и си помислете, за нещо хубаво, защото ще си прекарате два часа в хубава компания, смислени хора и полезни разговори за..

публикувано на 31.10.20 в 19:39

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, Вие сте с мен, Радка Петкова и най-цветното предаване в ефира на радио Кърджали - "Вкусен следобед"! Времето навън е нито топло, нито студено, което означава, че и на нас ни е добре на душичките и сърцата, и само очакваме да си пуснем радио..

публикувано на 18.10.20 в 18:31

Художниците добавят цвят в Деня на Кърджали

Насред пандемията в Кърджали, точно преди Деня на Кърджали , 21 октомври, ще станем свидетели на едно цветно събитие, което да ни изкара от стресиращата реалност на КОВИД-пандемията. Художниците на Кърджали ни подготвят есенна изложба, в която ще..

публикувано на 18.10.20 в 15:53

Блогърът в "Книжни криле" Ненко Генов: Нобеловата награда за литература е като книжен Оскар

Предлагам ви да се пренесем на книжни криле в Полша, където също има български творци. Ненко Генов живее там от 2011 година и списва блогът "Книжни криле". Себе си представя с голяма доза самоирония, подобаваща на детски писател , без да се..

публикувано на 15.10.20 в 11:32

"Пърл Джем" стриймва концерт за 30-годишнината от първата си изява на сцена

Американската група "Пърл Джем" ще отбележи 30-ата годишнина от първото си излизане на сцената с концерт, който ще бъде стриймван в интернет, съобщава Контактмюзик. Бандата на Еди Ведер ще празнува в родния им град Сиатъл...

публикувано на 13.10.20 в 17:52

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, вие сте с мен, Радка Петкова и най-свежото и вкусно предаване в ефира на радио Кърджали - "Вкусен следобед". Това е епизодът от 11 октомври. Време ви е за релаксация, приятни разговори със смислени хора и полезни съвети в тези времена, в..

публикувано на 11.10.20 в 18:46

Фентъзи на Весела Фламбурари се роди и в пиксели на английски език

Излезе в електронно издание и от печат „Мина, магиите и бялата стъкленица” – първата част от трилогията на Весела Фламбурари, приятел на предаването "Вкусен следобед" и радио Кърджали. Детското фентъзи е издадено на английски език от On Time Books. “..

публикувано на 08.10.20 в 10:25

Весела Фламбурари: Хобитите обичат доброто похапване, и да си поспиват, но спасяват Средната земя заради приятелството

На 22 септември, не чак толкова отдавна, почитателите на Толкин отбелязаха рождените дни на Билбо Бегинс и неговия племенн ик Фродо. Според историята на Средната земя двамата хобити от епичното фентъзи са родени на една и съща дата, но с цели 78..

публикувано на 07.10.20 в 11:19

И забавно, и полезно с "Разказвачът на приказки" тази есен

Около 12 книги ще отпечата малкото бутиково издателство "Разказвачът на приказки" до края на годината, като едната от тях е книга с кауза. А каузата е в подкрепа на деца със синром на Даун. Малката героиня от книжката "Али" е дете със синдром на..

публикувано на 07.10.20 в 11:02