Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Дип със скумрия, лазаня с рикота и торта с диня. Как се приготвят?

Какви вкусни ястия можем да си приготвим през лятото? Това са, разбира се, разядки, за да не преяждаме, които можем да използваме и като основно ястие. На второ място, ако искаме по-засищаща храна, ще посегнем към вечните фаворити на мъжете -..

публикувано на 28.07.21 в 11:51

Ел Камино: Път към просветление

И сега отново към едно приключение - към Камино Де Сантяго . Пътят Камино е известен поклоннически маршрут, мрежа от пътища към олтара на апостол Яков в катедралата „Свети Яков“ в град Сантяго де Компостела, Галисия, Испания, където според..

публикувано на 26.07.21 в 17:22

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте , в този хубав и слънчев ден, от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Това е епизодът от 25 юли, 2021 година. В първата част на предаването си говоря с нашата приятелка от Германия Петя Аргирова за някои ястия, като..

публикувано на 25.07.21 в 18:34

Приключенецът Николай Нинов: Понякога чудесата сами ни намират

Третата си книга "Намерени от чудесата" - скалописи от мистична България представи в Кърджали пътешественикът Николай Нинов. А това, което го грабва на тези места е че, " Там въздухът необяснимо тежи, тишината озадачава , като населено..

публикувано на 20.07.21 в 12:22

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав и надявам се недъждовен ден от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". В първата част на предаването ще ви отведа до загадъчни места, на които човешки крак рядко стъпва, или с пътешественика Николай Нинов..

публикувано на 20.07.21 в 11:15

Да си починем - с риболов на Бяло море!

Вече ни замирисва на море и съвсем естествено е да се отправим към него . На някои от нас ни се иска само да добиваме тен и да се къпем във водата, да четем книга на пясъка и да не се сещаме за никаква работа . Това е и времето, в което може..

публикувано на 16.07.21 в 16:33

Приятелства и проливен дъжд по билото на Стара планина

При почти екваториални условия се проведе 61-ият женски национален туристически поход по билото на Стара Планина. Въпреки неспирния дъжд и постоянните подхлъзвания по терена, любителят турист Елена Топалова си спомня за похода с усмивка и с много..

публикувано на 06.07.21 в 10:24

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, от мен , Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Тава е епизодът от 27 юни. Останете с предаването, за да научите за 61-ия национален женски туристически поход, който се проведе почти при екваториални условия. За своите преживявания..

публикувано на 02.07.21 в 12:58

Народният изпълнител Филип Синапов гради къща-музей с демонстрация на занаяти

Фолклорният изпълнител Филип Синапов , водещ на най-новото предаване за народна музика на "На разсомване" по радио Кърджали гради къща-музей, в която децата ще се учат на народно пеене и други музикални дисциплини, занаяти и любов към..

публикувано на 24.06.21 в 15:02

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Здравейте, в този хубав и слънчев и надявам се, недъждовен ден от мен, Радка Петкова и предаването "Вкусен следобед". Но нека пристъпя към темите в предаването. Започваме с една годишнина - от рождението на феномена в комедията актьора Георги Парцалев..

публикувано на 20.06.21 в 18:31