Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването ще поговорите с директора на Арменския културно-информационен център в Пловдив и председателя на Дружеството на пловдивските писатели д-р Ахавни Кеворкян за арменската Коледа и Йордановден, за..

публикувано на 08.01.24 в 10:59

Коледен солен венец в ринг за торта, свинско и пилешко със сос от зеленчуци

Нова  година настъпва само след няколко часа. За този час обаче домакините се подготвят поне един ден преди празника . Да се купят пресни плодове и зеленчуци, да о целееш в хипермаркета и да намериш най-добрите цени на нужните ти хранителни..

обновено на 03.01.24 в 14:28

Новогодишен "Вкусен следобед"!

само  останете с нас  на 90 мегахерца , и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/  всяка неделя от 16 до 18 часа! Желая Ви приятно слушане!

публикувано на 02.01.24 в 18:09

Капачките и малкото коледно чудо

Доброто е живо и целогодишно . Усилията на десетки кърджалийци се увенчаха с успех и благодарения на техните сърца, за Коледа многопрофилната болница в града получи интензивен кувьоз за недоносени бебенца, чиито родители ще с е чувстват..

публикувано на 25.12.23 в 15:56

Малка Коледна приказка

"Голяма работа е Коледа – от яслите чак до небето, дума да няма.   Но защ о като наближи Рождество, и отвсякъде се лее сироп и се точи бяло сладко и баклава? Толкова захаросани писания се явяват, че е чудно как хората не хващат вкупом диабет. Коледни..

публикувано на 25.12.23 в 15:54

Роса Соколова: На Коледа къщата оживява от спомени и бъднина

На трапезата са сложени всички домашни мезета, правени от грижовните ръце на стопаните през годината. Тази година  Роса ще сложи и домашна пуйка, пълнена с кисело зеле, праз и мерудия. Най-хубавото е не какво ще сложим на трапезата, а колко души сме..

публикувано на 25.12.23 в 15:51

Пламен Сивов: От Рождество започва изкупителният план за спасение на човечеството

Въпреки че Коледа е вече дума изтъркана от употреба, то самото Рождество, което е всъщност е смисълът на празника, трудно се проумява от човешкият ум, смята Пламен Сивов, директор на фондация "Покров Богородичен" от създаването ѝ през 1994..

публикувано на 25.12.23 в 15:49

С "Вкусен следобед" на Бъдни вечер и Рождество!

Очакват ви още поетични и музикални изненади, и разбира се, много светлина и радост -  само  останете с нас  на 90 мегахерца , и онлайн на https://binar.bg/radio-kardzhali/ Желая Ви приятно слушане!

публикувано на 25.12.23 в 15:44

Акварелни риби запяват под четката на Петя Георгиева

Художничката Петя Георгиева, която ни потапя в един приказен акварелен свят на русалки, герои от обичани детски книги и риби участва в нов съвместен проект, който представя две изкуства - музика и изобразително изкуство. Тя рисува красиви..

публикувано на 18.12.23 в 13:47

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

След това на една малко по-жизнерадостна тема. Художничката на приказни герои, риби и сюжети Петя Георгиева участва в клип на свежарската група X-R@Y, които определят стила си като акустичен поп рок с елементи на фолклор. Следва една коледна..

публикувано на 18.12.23 в 12:57