Вкусен следобед

„Вкусен следобед” е най-вкусното предаване на радио Кърджали. С пилотния си епизод през януари 2017 г. се заявява като пространство за култура, свободно време, хумор, човешки истини и кулинария, вплетена като свързващ елемент. Предаването е развлекателно, хуморът се движи между делничното и светското, а често се поражда от самите разговори с хора, непринудени и топли.

Открояват се анкетите на общочовешки теми, за които всички се питаме, но не смеем винаги да си говорим, интервютата с хора и общественици със стил и посока в живота. 

Задължителен елемент на всяко предаване е кулинарната изненада, поднесена според сезона, празниците в календара и кантара. 

В немалка част от епизодите присъства и личният коментар на водещия, което е необичайно за предавания с развлекателен характер. Културните новини и кратките литературни откъси допълват артистичния му облик. 

Информационният елемент е застъпен като част от припомнянето за характерни празници и обичаи и под формата на здравословни съвети. Вкусен следобед е предаване за всички възрасти – от 30 до 60 годишни, но се надява да достига до всички хора, които искат да живеят вкусно и да дишат леко!

Излъчва се в неделя, след новините, малко след 16 часа! Разделяме се по залез слънце!

Крис Корнел, гласът на едно поколение

Днес ако беше жив, роклегендата Крис Корнел щеше да има рожден ден /20 юли 1964 г.,-17 май, 2017 г./. Вместо това преди няколко години, по време на сценична изява в Детройт, след като изпя песен за самоубийството, Крис Корнел се присъедини към небесния..

обновено на 21.07.22 в 14:21

Как да общуваме с нарциси и манипулатори?

Как да стигаме до нашите базисни вярвания , интроекти, присъстващи в характеровите ни травми? С телесна психотерапия, с метода падаща стрела, с анализ. Една добра насока е да минем процес на психотерапия, не защото трябва, а защото е ценен този..

публикувано на 19.07.22 в 11:18

Връзките след 40: Партньорът със собствено лично пространство е по-атрактивен

Повечето връзки, които не могат да прескочат десетгодишен период , се провалят и завършват с раздяла. След фойерверките на влюбването, отглеждането на деца и градеж на кариера, какво се случва с любовта ? Времето след 40 може да бъде и..

публикувано на 12.07.22 в 11:59

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Във втората част на предаването си говорим за летните вещици и за това, че всяка жена е веща, е, по-нататък и вие ще се сетите! Днес може би ни е трудно да повярваме , че вещицата и магьосницата са се появили първо като положителен образ, обяснява..

публикувано на 07.07.22 в 11:55

Италианското панджиало - от жълт хляб до десерт, подобен на брауни

Как ви звучи в хубавото слънчево време, да си хапнете сладкиш, разхладен приятно със сладолед и освежен с   черешов конфитюр или сладко. Тук ни идва на помощ и черният шоколад , както и тъмното какао. В панджиалото, което означава жълт хляб и..

публикувано на 29.06.22 в 17:13
Снимка: Петя Аргирова

Пирог? Да, български, с череши

Друга рецепта с череши, която лесно може да си направите у дома, това е пирогът с череши. Въпреки че е пирог, този сладкиш не е руски, а български. Рецептата е заимствана от небезизвестната Пенка Чолчева, казва нашата приятелка, кулинарката Петя..

публикувано на 22.06.22 в 15:09
Снимка: Петя Аргирова

Сладкиш Дунавски вълни с череши за разкош

Черешите са все още сред плодовете, които ни разкриват даровете на лятото. Въпреки че цената им все още е относителна висока, домакините правят от тях сладка, сиропи, компоти, сок, желета и сладкиши. Те могат да бъдат чудесно допълнение към..

публикувано на 22.06.22 в 14:24

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

От Орлин Баев - хипнотерапевт и психолог пък ще научим кои са признаците на прегарянето на работа, кое може да променим в поведението си и защо работата със сърце и душа, няма как да ни изтощи. Следва една "иновативна" рецепта на мусака със сармички,..

публикувано на 22.06.22 в 12:15

Учителят по йога Красимира Кузева: Индийците са по-щастливи, макар и по-бедни

На 21 юни, понеделник, Светът отбелязва Международния ден на йога . Един от йога учителите в Кърджали е Красимира Кузева , която се обучава по методите на бахарската школа в сърцето на тази духовна система - Индия. Там я впечатлява това, че въпреки..

публикувано на 21.06.22 в 17:38
Кремена Станилова

Фестивал ни учи как да открием автентичното си Аз след 40

Лятото е в разгара си , но по всяко време, колкото и да ни е отпочиващо, човек може да научи нещо полезно и да се развива. Такава възможност ни дава вторият фестивал "Животът след 40" под надслов "Време за освобождение, време за наслаждение"...

публикувано на 20.06.22 в 02:56