Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общественият съвет с искане за изграждане на тоалетни в парковете


Кърджали, градът с най-много паркове в страната практически е без елементарни удобства за хората, които ги посещават. Това констатира Общественият съвет на Кърджали. Той  ще предложи изграждане на тоалетни в зелените зони и край спортните игрища, съобщи председателят на съвета Милан Миланов. Изграждането трябва да стане още тази година, а средствата да бъдат заложени в бюджета. На 16 ти януари предстои неговото обществено обсъждане. Основният финансов документ трябва да бъде гласуван на първата сесия на Общинския съвет на 31 ви януари. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Галя Кондева, служебен  министър на здравеопазването

Продажбата на райски газ ще бъде контролирана от екипи на РЗИ

Екипите на Районните здравни инспекции (РЗИ) ще контролират продажбата на райския газ, обяви служебният министър на здравеопазването Галя Кондева след като тази седмица парламентът забрани продажбата му на непълнолетни чрез промени в Закона за здравето. Тя обясни, че Министерството работи добре с Комисията за защита на потребителите: "Забраната беше..

публикувано на 28.09.24 в 16:37
Д-р Николай Брънзалов

БЛС избра Д-р Николай Брънзалов за председател

Д-р Николай Брънзалов бе избран на провеждащия се в Пловдив 77-мия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организиця. За него гласуваха 252-ма от делегатите на събора. Негов конкурент за поста беше председателят на софийската лекарска колегия и бивш служебен здравен министър д-р Асен Меджидиев, който събра 151 гласа. 10 бюлетини бяха невалидни...

публикувано на 28.09.24 в 15:45

КНСБ предлага с 10 процента да се увеличи максималната пенсия

КНСБ настоява за по-висок максимален осигурителен доход от този, предвиден от финансовото министерство в плановете за следващия бюджет на общественото осигуряване. Експертът на КНСБ по осигурителни политики Ася Гонева обяви, че максималната осигуровка през следващата година трябва да нарасне с постигнатото увеличение на средния осигурителен доход за..

публикувано на 28.09.24 в 14:05

Стамболово ще отбележи 41 г. от основаването си като община

В понеделник, 30 септември Община Стамолово ще отбележи 41 г. от основаването си. Тя е създадена през 1983 г с Указ № 2932. Празнична програма по повода ще започне в 10 ч. в киносалона на Общината. В нея ще участват децата от ДГ „Звездичка“ с. Стамболово и изнесени бази, ученици от СУ „Свети Климент Охридски“ с. Стамболово и представителната група от..

публикувано на 28.09.24 в 13:00

МВнР призова българите да напуснат Ливан

Българското Министерството на външните работи призовава българските граждани да преустановят всякакви пътувания до Ливанската република и незабавно да напуснат територията на страната. Призивът е във връзка "със сериозната ескалация на военните действия в Ливан през последните часове". Британското външно министерство също призова гражданите си да..

публикувано на 28.09.24 в 12:05

Правителството не е страна по договора за наем на помещение за съхранение на машините за гласуване

Правителството не е страна по договора за наемане на помещение за съхраняване на машините за гласуване. С тази позиция излязоха тази сутрин от кабинета "Главчев", след като снощи от Централната избирателна комисия през медии заявиха, че на първи октомври изтича договорът с фирмата, която стопанисва склада за съхранение на устройствата и няма сключен..

публикувано на 28.09.24 в 10:35

Държавата отпуска близо половин милион лева за борба с домашното насилие

Държавата ще предоставя близо половин милион лева годишно за мерки за борба с домашното насилие. Това предвижда националната програма за превенция и защита от домашното насилие до 2026 година. Програмата включва мерки, които трябва да предприемат всички отговорни институции за превенция и защита от домашно насилие.  Предвиждат се няколко мерки -..

публикувано на 28.09.24 в 09:30