Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Декларацията за корпоративното подоходно облагане ще се подава само по електронен път

Уеб сайтът на НАП предлага различни електронни услуги, които спестяват време
Снимка: Архив


Декларацията за корпоративното подоходно облагане тази година ще се подава само по електронен път с електронен подпис. Тази година на 2 април изтича срока за подаване на декларацията по закона за  корпоративното подоходно облагане. 

Елван Гюркаш напомни на клиентите: От тази година отпада и отстъпката за подаване по електронен път на годишната декларация за облагане с корпоративен данък. Друга промяна считана от 1 януари 2018 година е  че, годишна данъчна декларация и годишен отчет за дейността  не подават данъчно задължените лица, които през данъчния период не са осъществявали дейност по смисъла на закона на счетоводството в НАП. Те имаха задължението до сега да подават такава декларация - годишен отчет. От януари на 2018 година, не подават данъчно задължените лица, които през данъчния период не са осъществили дейност по закона за счетоводството в НАП. 

Това съобщи Елван Гюркаш, директор на приходната агенция в Кърджали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Павлин Кръстев: ДПС ще се яви на следващите избори доста по-силна

Натискът в момента не е само към народни представители от ДПС , но и към всички, които са против Пеевски и семействата, така коментира приетата скоро от ДПС без Пеевски декларация депутатът Павлин Кръстев, в който се говори, цитирам " за среща между антикорупционната комисия, НАП и служба министър по финансите, на която е..

публикувано на 29.07.24 в 11:05
гр.Златоград

Златоград ще е домакин на Международната академия „Огънят на Орфей”

Майсторски класове за оперно пеене, цигулка, цугтромбон, гъдулка,  камерни и брас ансамбли, литературно творчество, гайда и народно пеене са включени в програмата на XVIII Международна лятна академия за изкуство и млади таланти „Огънят на Орфей”. Златоград отново е домакин на академията, която предстои от 4 до 14 август. Кметът на Златоград..

публикувано на 29.07.24 в 10:54
Архив

59-годишен е задържан за опит да отрови съседски крави

За опит да отрови домашни животни 59-годишен е задържан в РУ-Кърджали.  По първоначални данни около 9,30 часа на 26 юли в землището на село Житница, община Черноочене, където пашували кравите на съседа му, мъжът поставил купички с отровна течност. Между двамата местни жители имало предишни конфликти. Дежурна оперативна група от РУ –..

публикувано на 29.07.24 в 09:58

Mевлид събра над 1500 души в местността „Яйла“ край Русалско

Мевлид за здраве и берекет събра над 1500 души в местността „Яйла“ край ардинското село Русалско.   За поредна година на това свещено място местните жители от векове доказват уважението и принадлежността си към религията и нейните ценности. Според възрастните местни жители на мястото, където се извършва поклонението е бил погребан един от..

публикувано на 29.07.24 в 08:43
Снимката е илюстративна

Очаква се противопожарен самолет от Франция за гасенето на пожара на границата с Гърция

Очаква се днес да пристигне противопожарен самолет от Франция, за да се включи в гасенето на пожара на граничната планина Славянка. Страната ми поиска помощта по Европейския механизъм за гражданска защита, след като снощи огъня, който изпепели над 15 хил. декара в Гърция, навлезе на българска територия, а наличието на минни заграждения затрудни гасенето..

публикувано на 29.07.24 в 08:34

Жълт код за жеги в 21 области

Жълт предупредителен код за високи температури издаде за днес Националният институт по метеорология и хидрология за 21 области в страната (виж графиката по-долу). Според прогнозата на НИМХ днес ще бъде предимно слънчево. По-късно след обяд ще започне да се развива купеста, а вечерта над Централна Северна и Североизточна България и купесто-дъждовна..

публикувано на 29.07.24 в 08:29

Президентът връчва на ИТН третия проучвателен мандат

Изчерпват се шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Парламентарната група на "Има такъв народ" получава последната възможност да формира кабинет.    Днес президентът Румен Радев връчва на формацията третия проучвателен мандат. След като получи папката, партията на Слави Трифонов трябва да посочи кандидат за премиер, който..

публикувано на 29.07.24 в 08:25