Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 фирми се конкурират за обществена поръчка на община Кърджали

Снимка: Фейсбук

15 фирми са подали  оферти за участие в най-голямата обществена поръчка по инвестиционната програма на община Кърджали. Тя е по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма "Региони в растеж" - 2014-2020. Общата стойност на поръчката е над 10 милиона  лева с ДДС. 
 Обществената поръчка е по проект обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали. Включва четири обособени позиции. Първа обособена позиция - основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за сградата на училище "П. Р. Славейков". Втората обособена е основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за сградата на училище "Отец Паисий".  третата обособена е за сградата на езикова гимназия  "Христо Ботев" и основно училище "Св. св. Кирил и Методи". Последната четвърта обособена позиция е основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност за сградата на основно училище "П.К. Яворов". 
Заяви заместник кмета по строителството Катя Митовска 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Мъже пребиха съпругите си

Две проверки се извършват в РУ Кърджали и РУ Крумовград срещу мъже упражнили насилие върху съпругите си. В единият случай в Кърджали, 34-годишен мъж нанесъл удари в областта на главата на съпругата си, а в другия в Крумовград, 54-годишен мъж нанесъл удари на главата и тялото на съпругата си. 

публикувано на 17.09.24 в 10:20
Пътнотраснпортно произшествие

Пътнотранспортно произшествие с един пострадал

Вчера около 12:55 часа, на пътя Тешел-Девин е станало пътнотранспортно произшествие с пострадал участник в движението. Лек автомобил „Тойота Ярис“, управляван от 57-годишна жена от село Борино, община Девин, е излезнала от пътното платно поради несъобразена скорост с пътните условия и релефа на местността. Автомобилът се е ударил в скат и се е преобърнал..

публикувано на 17.09.24 в 10:07

Откриват официално новоизградени пристройки в 2 детски градини в Кърджали

Днес в Кърджали откриват официално новоизградените пристройки в детските градини „Чайка „ и „Щастие“.От началото на новата учебна година в допълнителните сгради са разкрити четири групи със 100 места , по 50 места във всяка една градина. Стойността на финансирането от държавата за изграждане на пристройките е малко над 1,5 млн. лева, а от общинските..

публикувано на 17.09.24 в 09:44

Прогнозата за облачно време

Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. На отделни места в Южна България ще има валежи от дъжд, предимно слаби. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен от север. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в Кърджали - около 23°, в Хасково - 24°, а в Смолян - 17°. Над..

публикувано на 17.09.24 в 09:29

Жалби на ДПС-Чакъров са оставени без разглеждане от ВАС

Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на Политическа партия "Движение за права и свободи" и прекрати производството по две от административните дела срещу решения на ЦИК, съобщават от съда. Едната жалба е срещу отказа на ЦИК да разгледа заявление на ПП ДПС, представлявано от Джевдет Чакъров, с което той заявява едностранен..

публикувано на 16.09.24 в 21:35

38 първокласници в Джебелско получиха като подарък пълен комплект пособия за училище

38 първокласници в Община Джебел получиха пълен комплект пособия за училище, подарък от кмета. Ръководството на администрацията изпрати свои представители във всички пет училища в региона - СУ ,,Христо Ботев“- Джебел, ПГ ,,Руска Пеева“, школата ,,Христо Смирненски“ - с. Рогозче, ,,Васил Левски“ - с. Устрен и СУ ,,Паисий Хилендарски“ – с...

публикувано на 16.09.24 в 17:58

В Горно Кирково откриха основно обновена детска градина за 40 деца

С празнични програми и много настроение всички училища посрещнаха своите ученици. През учебната 2024/2025 година в училищата на територията на община Кирково ще се обучават 1260 ученици. Най-развълнувани в днешния ден бяха първокласниците, които прекрачиха училищния праг с любопитство, увереност и вяра в себе си. По традиция всички 117 първокласници..

публикувано на 16.09.24 в 17:53