Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районната прокуратура в Смолян образува досъдебно производство за пострадалото 5-годишно дете в Пампорово

Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Смолян наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на пострадалото 5-годишно дете в района на курортния комплекс „Пампорово“. Припомняме, че 5-годишно русначе изпадна в кома, след като бе ударено от сноубордист. Тежкият инцидент е станал на място където се пресичат ски пистата и пистата за сноуборд. Пострадалото дето е било на пистата със ски учител. 15-годишният сноубордист от София правил скок там и скачайки пада и удря детето в гърба и пада върху него. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Жителите на три села протестираха заради безводието

Жителите на селата Александрово, Константиново и Поляново протестираха заради липса на редовно водоподаване. Населените места, които са на територията на три общини - Хасково, Симеоновград и Харманли се снабдяват от общ 30-годишен водопровод,  който не е ремонтиран и непрекъснато е в аварии.  "Искаме вода, искаме вода" - скандираха  протестиращите..

публикувано на 12.10.24 в 16:30

Полицията в Кърджали проверява криминален инцидент в Лясково, свързан с предизборната кампания (обновена)

Полицията в Кърджали проверява случай на сбиване след предизборна среща в село Лясково, община Черноочене. В конфликт са влезли привърженици на две коалиции, регистрирани за участие в изборите. В резултат на това са пострадали двама души от едната политическа сила, единият от тях по-тежко. Според полицията единият от тях не е жител на област Кърджали...

публикувано на 12.10.24 в 15:59

В Хасково събраха над 2 тона материали за рециклиране в акция на кампанията "Капачки за бъдеще"

Над два тона материали за рециклиране - платмасови капачки и алуминиеви кенчета, бяха събрани в акция на кампанията "Капачки за бъдеще" в Хасково. Това съобщи координаторът на инициативата Адриана Щонова от "Клуб за бъдеще" в южния областен център малко преди приключването й. Пунктът за предаване на събраното бе на паркинга на голяма търговска верига,..

публикувано на 12.10.24 в 15:29

Отново преглеждат за остеопороза в Момчилград

Прегледи за остеопороза в Момчилград ще бъдат организирани отново във вторник /15 октомври/ от 10.00 часа в градския парк "Нури Адалъ" . Причината е големият брой желаещи да направят изследване. Това съобщават от общинската администрация. При първия преглед рекорден брой жени се включиха в информационната скринингова кампания за определяне на личния..

публикувано на 12.10.24 в 13:42

Преглеждат безплатно в мобилния медицински пункт на община Кърджали и през октомври

Продължават безплатните прегледи в мобилния медицински пункт на община Кърджали и през октомври. Утре, 13 октомври 2024 г. ( неделя)  екипът с линейката ще бъде разположен на ул. Бистрица , до детската площадка в кв. Студен Кладенец . Това съобщиха от общинската администрация. Ще бъде предоставена информация относно промоция, превенция и..

публикувано на 12.10.24 в 12:50

Безводието в три хасковски села изкарва жителите им на протест

Хората от хасковското село Александрово, симеоновградското Константиново и харманлийското Поляново настояват проблемът с липсата на вода, който е повече от 20 години, да намери решение, като се изгради нов водопровод, съобщава БНТ. Тръбите, които захранват селата са стари, полагани са през 60-те години на миналия век и непрекъснато се пукат...

публикувано на 12.10.24 в 09:58

Променлива ще е облачността в събота

Днес преди обяд все още над Източна България ще е облачно, на места с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа предимно умерен северозападен, в източната половина от страната – север-северозападен вятър. Дневните температурите ще се..

публикувано на 12.10.24 в 08:48