Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартират обществените поръчки за изграждането на обходният път на Рудозем

Снимка: Архив

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществените поръчки за изграждането на обходния път на Рудозем

Стартирани са обществените поръчки за изпълнител и за надзор при строителството на обходния път на град Рудозем - път II-86 Средногорци - Рудозем (от км 132+920 до км 135+530), и за проектирането и изграждането на виадукт при 134-ти км на второкласния път. Проектът ще се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество ГЪРЦИЯ - БЪЛГАРИЯ 2014-2020 г. и националния бюджет. Прогнозната стойност на строителните работи е близо  6 383 020 лв. Обществените поръчки са в две обособени позиции. Срокът за изпълнение и на двете поръчки е общо 18 месеца. Офертите за строителството на обекта се подават до 17.30 ч. на 8 март, а за надзор до на 12 март 2018 г. 

Съобщава кореспондента на БНР от Смолян Радостина Чернокова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Интензивен трафик на "Маказа"

Към 9.50 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 1.5 километра. В посока България движението е спокойно.

публикувано на 01.07.24 в 10:01

Росен Желязков е кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер

Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарната група, тази на ГЕРБ-СДС - Росен Желязков. "Това е голяма отговорност и изпитание предвид силно фрагментирания парламент, както и въздържането на мнозинството български граждани да вземат..

публикувано на 01.07.24 в 09:54

От днес пенсиите се увеличават с 11 процента

От днес - 1-ви юли, пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се увеличават с 11 процента. Това повишава  доходите на близо 2 милиона българи.  Минималната пенсия за стаж и възраст вече е 580,57 лева, а социалната за старост - 307,07 лева. По данни на Националният осигурителен институт, броят на възрастните с пенсии и добавки под линията на..

публикувано на 01.07.24 в 09:35

Художничка от Бурса рисува родния си ардински край

Вилдан Йозкан от Бурса, с корени от ардинското село Сухово обича да пресъздава в творбите си пейзажи и битови композиции чрез акварел. С особена дълбока почит тя изобразява спомени от родния си край и детството.   Вилдан с помощта на четката и боите този път е нарисувала родната къща на покойния Азис Рамадан от Сухово.  „Той беше много..

публикувано на 01.07.24 в 09:32

Президентът връчва първия проучвателен мандат за съставяне на правителство

В изпълнение на конституционната процедура - първи проучвателен мандат за съставяне на правителство връчва тази сутрин държавният глава Румен Радев.  На "Дондуков" 2 номинираният за премиер от най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС, ще получи в 09:00 часа папката от държавния глава. Кандидатът за министър председател има седем дни, за да..

публикувано на 01.07.24 в 08:36

Жълт код за жега в Кърджали

Жълт код за високи температури е обявен за по-голямата част от България, показва сайтът на НИМХ. Без предупреждение за екстремни температури са областите Сливен, Търговище, Разград, Добрич, Варна, Шумен и Бургас. Днес ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали. В източната половина на страната..

публикувано на 01.07.24 в 08:34

Пчеларовци на международен фестивал в село Полковник Серафимово

Певческа група при Народно читалище „Иван Буюклиев 1926“село Пчеларово с ръководител Ваня Михалева участва в Шести Национален фолклорен фестивал “С песните на Георги Чилингиров” в смолянското село Полковник Серфимово. В първия ден пчеларовци успешно изпълниха песните и успяха да впечатлят публиката. Фестивалът е съчетан и с празника на селото,..

публикувано на 30.06.24 в 17:19