Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Дизайнерът на годината е от Кърджали

Младият дизайнер от Кърджали Фатих Осман спечели преди дни престижна награда "Дизайнер на годината" на светска церемония в Слънчев бряг. Тази година е дебютна на българския пазар за 21-годишния моделиер. През пролетта той представи първата си колекция в родния Кърджали. Фатих е син на кмета на Черноочене Айдън Осман. Фатих Осман за полученото признание.


Фатих Осман:Церемонията, на която получих наградата, беше в Слънчев бряг преди дни, в разгара на сезона. Там бяха наградени още куп известни имена от хайлайфа, хора, които са се наложили вече в бранша. За мен беше приятна изненада да съм сред тях.
Вижте още

Учениците от „Славейков“ изработват мартеници за закупуване на дефибрилатор в школото

Фондонабирателна мартенска кампания „Мартеница си вземи и за купуване на дефибрилатор помогни“ стартират учениците на СУ „Петко Рачов Славейков“ в Кърджали. В рамките на кампанията през февруари – март тази година, освен мартениците, които ще изработват и базарите, които ще организират, учениците ще направят видео за дейността си, което ще..

публикувано на 31.01.23 в 16:08

От ГЕРБ искат намесата на областния управител в сагата за изграждане на нова спортна зала в Кърджали

Общинските съветници от ПП ГЕРБ призовават областния управител на Кърджали Даниел Делчев да направи постъпки пред Министерски съвет и Министерството на младежта и спорта за осигуряване на допълнително финансиране за изграждането на многофункционална спортна зала в Кърджали, се казва в разпространено от партията съобщение до медиите. От там..

публикувано на 31.01.23 в 16:04

Съветници дадоха ход на проекти за нов облик на 3 обществени сгради в Момчилград

Община Момчилград ще може да кандидатства по проекти за ремонта на 3 обществени сгради. Това решиха на последната си сесия общинските съветници. По две от проектните предложения ще се кандидатства по националния план за възстановяване и устойчивост. Проектите са за детска градина "Здравец" и за основно училище "Петър Берон" в Момчилград. Предвижда се..

публикувано на 31.01.23 в 15:35

Наградиха представители на малкия и среден бизнес в Крумовград (Видео)

Фирмата, която разработва златното находище Ада тепе край Крумовград връчи плакети и сертификати на предприемачите, получили финансиране от Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в община Крумовград“. На церемонията Кметът на община Крумовград Себихан Мехмед, каза, че помощта на фонда е голяма и ще подкрепя..

публикувано на 31.01.23 в 15:13

НАП е започнала проверки на физически лица, свързани с казуса NEXO

Националната агенция за приходите (НАП) е започнала проверки на физически лица, свързани с казуса "Нексо" (Nexo), обяви директорът на агенцията Борис Михайлов във временната комисия в парламента. Проверките са започнали по искане на прокуратурата. До момента българската компания, която управлява Nexo, е платила всичките си задължения към НАП,..

публикувано на 31.01.23 в 15:09

България е на дъното в ЕС в Индекса за 2022 г. за корупция

България отново е на дъното в Европейския съюз в Индекса за 2022 година за корупция на международната организация за борба срещу корупцията "Трансперънси интернешънъл". Страната ни е поставена на 72 място с индекс от 43 пункта. На последното място сред страните от Европейския съюз е Унгария с индекс от 42 пункта. Според изпълнителния..

публикувано на 31.01.23 в 15:07

Блокираха опити за пренасяне на недекларирана валута

Само за два дни са образувани две бързи производства  за опит да бъде пренесена недекларирана валута с обща левова равностойност 676 227 лева при две проверки на товарен автомобил и автобус на "Капитан Андреево". При един от случаите – на 30.01.2023 г. на Митнически пункт Капитан Андреево пристига влекач с прикачено полуремарке с турска регистрация,..

публикувано на 31.01.23 в 13:50