Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният управител Никола Чанев и кметът Хасан Азис обсъдиха мястото на новата спортна зала

Областният управител Никола Чанев и кметът Хасан Азис обсъдиха три алтернативни локации за изграждане на многофункционална спортна зала в централната градска част  на Кърджали. Домакин на срещата бе областният управител. Двамата се обединиха около схващането, че държавата и местната власт трябва да търсят взаимноприемливи решения, когато става думи за инвестиции от порядъка на 3-4 млн, както е в случая, и да подберат терен с подходящи параметри, разположение и инфраструктура, който да е максимално удобен за гражданите и да не изисква утежняващи административни процедури. Възможните терени за спортна зала са в района на стадион „Горубсо“, зад открития басейн и в подножието на парк „Арпезос север“. Областният управител и кметът се договориха да бъде сформирана работна група от експерти на двете администрации, които да разработят конкретни варианти с точни размери, местонахождение и капацитет. Те ще бъдат подложени на дискусия идния понеделник, след което избраният вариант ще бъде представен за  съгласуване на вниманието на спортното министерство. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Гърция засили охрана на израелски обекти в страната

Гърция засили степента на сигурност и охрана на израелски обекти в страната, съобщават днес медиите в Атина, които се позовават на източници от разузнаването. Според тях има заплаха от терористичен акт срещу израелски обекти в Гърция, като дипломатически мисии, компании, собственост на израелски граждани, както и техни имоти в страната. Гръцката..

публикувано на 05.08.24 в 11:30

Изработват релефен макет на община Минерални бани

Предстои изработката на релефен макет на община Минерални бани, части от Първомай и Черноочене.   Съоръжението ще отразява терена, населените места, туристическите пътеки, водоемите, природните забележителности и културно-историческото наследство с площ 9 квадратни метра. Предвижда се още монтаж на предпазен парапет, 50 алуминиеви композитни..

публикувано на 05.08.24 в 11:00

РЗИ започна лятна кампания срещу СПИН

От 5 до 12 август ще протече тази година лятната АНТИСПИН кампания на РЗИ в Кърджали. На инспекцията партнират два хотелски комплекса, кметове на населени места и Областния секретариат на БЧК. От днес в РЗИ до края на периода са обявени Дни на отворените врати за безплатно и анонимно изследване на ХИФ, сифилис, хепатит B и C. Време на кампанията - от..

публикувано на 05.08.24 в 10:30

ИТН връщат третия мандат

Президентът Румен Радев ще приеме в 12 часа днес представителите на парламентарната група на "Има такъв народ", на която бе връчен мандат и възложено да посочи кандидат за министър-председател, съобщават от администрацията на държавния глава. Мандатът ще бъде върнат на президента неизпълнен, съобщи лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. В..

публикувано на 05.08.24 в 09:58

Майки от Смилян поискаха безопасност за децата на пътя

Майки от смолянското село Смилян направиха мирно шествие с искане за изграждането на тротоар и повдигнати неравности за ограничаване на скоростта на пътя по направлението Смолян - Рудозем, който минава през кв. "Долен Смилян". Шосето през квартала е част от републиканската пътна мрежа в посока Рудозем и трафикът е натоварен.  Майките с деца и..

публикувано на 05.08.24 в 09:38

Въвежда се дезинфекция на всички гранични пунктове

От понеделник (05.08.2024) на всички гранични пунктове на страната се въвежда дезинфекция, като мярка за пресичане на навлизане на заболяването чума по дребните преживни животни. Това каза в Кърджали изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) д-р Светлозар Патарински. Заедно със заместник министъра на МЗХ..

обновено на 05.08.24 в 09:24

Предимно слънчево, но след обяд с увеличение на облачността

Първия понеделник на август стартира с преобладаващо слънчево време. От запад на изток ще има временни увеличения на облачността, след обяд вече ще бъдат главно над източните и планинските райони. На отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Максималните температури в страната ще бъдат между 27° и 32°, в..

обновено на 05.08.24 в 09:07