Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Петър Низамов - Перата започна битка за бебето от с. Арда


Петър Низамов - Перата и организацията, в която членува - Български юридически комитет, се заемат по правен път да върнат бебето Александър на майка му Симона Алекова от село Арда. Припомняме, че в средата на декември социалните служби в Смолян отнеха новороденото й момченце и го дадоха за отглеждане в приемно семейство. Мотивът им бе, че при майката на детето се наблюдава интелектуален дефицит. Стъпките, които ще предприемат, Петър Низамов коментира така: 
Ще се опитаме да обжалваме заповедта. Виждам, че срока за обжалване по АПК (Административнопроцесуалния кодекс) е минал. Ще се опитаме да възстановим срока, съгласно АПК и ще атакуваме заповедта в Административния съд. Ако това не стане ще трябва да заведем дело по ГПК (Граждански процесуалния кодекс), което ще е също за връщане на детето при майката и да докажем нейния родителски потенциал. Смятам, че да се отнемат деца от биологични родители, особено при тези т. нар. социални услуги в България, които не могат да се нарекат въобще услуги, винаги децата са по-добре при майката. Трябва да е вече изключително неморална, да упражнява насилие спрямо тях, доказано, че да се отнемат деца от биологичен родител. А в случая аз съм сигурен, че става дума точно за търговия с деца. Тъй като се търсят главно бели деца от чужденци, които искат да си осиновят. Сега, не можем да кажем, че този случай е точно такъв, защото не сме го изследали в пълната цялост, но я има тази тенденция и това е причината, поради която ние поемаме такива случаи, защото ние не сме съгласни с това нещо, което се случва.  

Петър Низамов - Перата стана известен с прозвището ловец на бежанци като задържаше мигранти на българо-турската граница. 

Юридическата част на случая с бебето Александър се поема от Петър Николов, който бе отличен за адвокат на годината на 2018, заради успешния изход на делото на самотната майка Даниела Колева от Сливен. Тя успя да върне трите си деца, след като осъди местната Дирекция "Социално подпомагане". 


Вижте още

Оставиха в ареста измамник, ужилил корейска фирма с 23 милиона щатски долара

Мярка за неотклонение „ временно задържане за срок до 60 дни“  , на 59-годишен мъж, който е турски  и германски гражданин, определи днес Хасковският окръжен съд.   Той се издирва с  червен бюлетин от ИНТЕРПОЛ Вашингтон, САЩ.  На 28.09.2022 г. обвиняемият е задържан  на влизане в страната ни на ГКПП „Капитан Андреево“. Същият се издирва за..

публикувано на 30.09.22 в 16:13

Разследват жена от Смолян, прегазила куче

Органите на реда в Смолян се самосезираха след публикуван видеоклип в социалните мрежи за проявена жестокост към животно.  На видеото е заснето как движещ се лек автомобил удря с предната си част, а в последствие прегазва куче, което е на пътното платно.  В следствие на удара кучето остава неподвижно в страни от пътя.  В хода на незабавно..

публикувано на 30.09.22 в 15:22
Възстановиха

Матей Шопкин запали "Огъня на поезията" в Смолян

Националният празник на поезията, на който община Смолян е домакин за седми път, беше открит пред паметника на Орфей в Смолян.  Символичният огън запали известният писател Матей Шопкин. "Poдoпa caмa пo ceбe cи e пoeзия c ocoбeнa aypa",  каза смолянския писател Светозар Kaзaнджиeв. След това в зала „Петър Стайков“ на КДК, на фона на интарзиите на..

публикувано на 30.09.22 в 15:00
Детските градини в Стамболово получиха торти за 40-годишнината на общината

Община Стамболово отбелязва днес 40 години от създаването си

Община Стамболово празнува днес 40 години като самостоятелна административна еденица. "Ние сме една типично селска община. Общинският център Стамболово и общо 26 села формират общината.  Въпреки ограничините финансови ресурси правим всичко възможно да поддържаме пътищата и инфраструктурата в добро състояние", каза в сутрешния блок на Радио Кърджали..

публикувано на 30.09.22 в 13:59

Здравното досие влиза в телефона ни

Мобилното приложение „еЗдраве“ осигурява достъп до прегледи, изследвания, рецепти, направления, имунизации, отчетени в Националната здравно информационна система. Приложението е безплатно и скоро ще може да подсеща пациентите, че е време да си изпият лекарствата, съобщи БНТ. Мобилното приложение „еЗдраве“ скоро ще може да ни напомня кога ни..

публикувано на 30.09.22 в 11:08

На 1 октомври откриват ловния сезон за местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня

На 1 октомври откриват ловния сезон за местен дребен и едър дивеч и груповия лов на дива свиня. Целта е превенция и контрол по време на провеждане на ловните излети в горските масиви на територията на областта. В област Смолян има 3 005 физически лица с разрешение за носене на оръжие с ловни цели. В ход е извършването на инструктажи на ръководителите..

публикувано на 30.09.22 в 11:05

Момчилград ще кандидатства за продължаване с още 3 години на проект „Топъл обяд”

Община Момчилград ще кандидатства за продължаване с още 3 години на проект „Топъл обяд” по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. В момента подпомагани са общо 620 души на територията на общината. Предвидено е новият период да започне от 1 октомври, за да не бъде прекъсвана социалната услуга и ще продължи до 30 септември 2025..

публикувано на 30.09.22 в 11:03