Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Петър Низамов - Перата започна битка за бебето от с. Арда


Петър Низамов - Перата и организацията, в която членува - Български юридически комитет, се заемат по правен път да върнат бебето Александър на майка му Симона Алекова от село Арда. Припомняме, че в средата на декември социалните служби в Смолян отнеха новороденото й момченце и го дадоха за отглеждане в приемно семейство. Мотивът им бе, че при майката на детето се наблюдава интелектуален дефицит. Стъпките, които ще предприемат, Петър Низамов коментира така: 
Ще се опитаме да обжалваме заповедта. Виждам, че срока за обжалване по АПК (Административнопроцесуалния кодекс) е минал. Ще се опитаме да възстановим срока, съгласно АПК и ще атакуваме заповедта в Административния съд. Ако това не стане ще трябва да заведем дело по ГПК (Граждански процесуалния кодекс), което ще е също за връщане на детето при майката и да докажем нейния родителски потенциал. Смятам, че да се отнемат деца от биологични родители, особено при тези т. нар. социални услуги в България, които не могат да се нарекат въобще услуги, винаги децата са по-добре при майката. Трябва да е вече изключително неморална, да упражнява насилие спрямо тях, доказано, че да се отнемат деца от биологичен родител. А в случая аз съм сигурен, че става дума точно за търговия с деца. Тъй като се търсят главно бели деца от чужденци, които искат да си осиновят. Сега, не можем да кажем, че този случай е точно такъв, защото не сме го изследали в пълната цялост, но я има тази тенденция и това е причината, поради която ние поемаме такива случаи, защото ние не сме съгласни с това нещо, което се случва.  

Петър Низамов - Перата стана известен с прозвището ловец на бежанци като задържаше мигранти на българо-турската граница. 

Юридическата част на случая с бебето Александър се поема от Петър Николов, който бе отличен за адвокат на годината на 2018, заради успешния изход на делото на самотната майка Даниела Колева от Сливен. Тя успя да върне трите си деца, след като осъди местната Дирекция "Социално подпомагане". 


Вижте още

Обявиха бедствено положение в Харманли, Свиленград и Любимец

Бедствено положение е обявено в общините Харманли, Свиленград и Любимец заради избухналите пожари, съобщиха от Областния кризисен щаб в Хасково. Изгорели са 4 необитаеми къщи в село Вълче поле, община Любимец. Няма пострадали хора. Гори край жп линията между Харманли и Свиленград. Вероятната причина за пожарите край линията е искра от преминаващ..

публикувано на 09.08.22 в 19:17

Цвета Караянчева: След 2 октомври ще има промяна

Несъгласие с тезата, че след изборите на 2 октомври политическата ситуация ще остане същата, изрази Цвета Караянчева. “Не виждам нищо лошо в коалиционно управление, но то трябва да има ясно разписана програма", допълни областният лидер на ГЕРБ. „ За всички ясно, че оттук нататък България ще се управлява от коалиционно управление, само че..

публикувано на 09.08.22 в 17:18
Кметът огледа на място горящото сметище

И Общината се включи в гасенето на сметището във Вишеград

Община Кърджали е осигурила 8 камиона и 5 багера, които да се включат в потушаването на пожара на сметището в село Вишеград. Това съобщи в профила си в социалните мрежи кметът на Кърджали Хасан Азис. Колите ще извозват земни маси и така ще помагат кризисната ситуация да се овладее. Огънят гори втори ден. В понеделник следобед екип на Районната служба..

публикувано на 09.08.22 в 15:05
Снимката е илюстративна

Ремонтират 10 км път, свързващ областите Кърджали и Смолян

До края на септември ще се ремонтират над 10 км от третокласния път, който свързва Неделино и Златоград с общините Баните и Ардино и областите Смолян и Кърджали. Възстановяването е по програмата за текущ ремонт и поддържане на Агенция Пътна инфраструктура, съобщиха от институцията. Ще се работи в отсечките между 15-ти и 17-ти км, и Неделино -..

публикувано на 09.08.22 в 14:49

Над 240 превишили разрешената скорост засякоха в Кирковско

Над 240 електронни фиша за превишена скорост издадоха пътноохранителните органи на джигити на пътя.  За периода от 1 до 8 август са били проверени 178 моторни превозни средства и 207 лица на територията на община Кирково в хода на специализирана операция „Безопасно лято“, съобщиха от пресцентъра на полицията в Кърджали. Акцент в проверките са били:..

публикувано на 09.08.22 в 14:30
Снимката е илюстративна

Седем пожара гасиха огнеборци в област Кърджали

Седем пожара гасиха 28 пожарникари на територията на областта в първия работен ден от седмицата. Горя къща в село Звезден, няма пострадали хора, сочи информация от пресцентъра на полицията в Кърджали. Селскостопанска постройка, фургон, 100 бали фураж и 45 декара сухи треви и храсти изгорели в село Сърнак. Сигнал за пожара, причинен от човешка..

публикувано на 09.08.22 в 14:22
Снимката е илюстративна

Полицаи разкриха кражба на повече от 2000 евро

Полицейски служители от РУ-Ардино разкрили по горещи следи кражба на над 2000 евро от частен дом. В управлението бил подаден сигнал за липсващи 2300 евро от жилище в село Дедино. В хода на започналото изясняване на случая полицаи стигнали до 55-годишен мъж от същото село. Парите са били намерени и са на съхранение в полицейското управление, а..

публикувано на 09.08.22 в 14:11