Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Низамов - Перата започна битка за бебето от с. Арда


Петър Низамов - Перата и организацията, в която членува - Български юридически комитет, се заемат по правен път да върнат бебето Александър на майка му Симона Алекова от село Арда. Припомняме, че в средата на декември социалните служби в Смолян отнеха новороденото й момченце и го дадоха за отглеждане в приемно семейство. Мотивът им бе, че при майката на детето се наблюдава интелектуален дефицит. Стъпките, които ще предприемат, Петър Низамов коментира така: 
Ще се опитаме да обжалваме заповедта. Виждам, че срока за обжалване по АПК (Административнопроцесуалния кодекс) е минал. Ще се опитаме да възстановим срока, съгласно АПК и ще атакуваме заповедта в Административния съд. Ако това не стане ще трябва да заведем дело по ГПК (Граждански процесуалния кодекс), което ще е също за връщане на детето при майката и да докажем нейния родителски потенциал. Смятам, че да се отнемат деца от биологични родители, особено при тези т. нар. социални услуги в България, които не могат да се нарекат въобще услуги, винаги децата са по-добре при майката. Трябва да е вече изключително неморална, да упражнява насилие спрямо тях, доказано, че да се отнемат деца от биологичен родител. А в случая аз съм сигурен, че става дума точно за търговия с деца. Тъй като се търсят главно бели деца от чужденци, които искат да си осиновят. Сега, не можем да кажем, че този случай е точно такъв, защото не сме го изследали в пълната цялост, но я има тази тенденция и това е причината, поради която ние поемаме такива случаи, защото ние не сме съгласни с това нещо, което се случва.  

Петър Низамов - Перата стана известен с прозвището ловец на бежанци като задържаше мигранти на българо-турската граница. 

Юридическата част на случая с бебето Александър се поема от Петър Николов, който бе отличен за адвокат на годината на 2018, заради успешния изход на делото на самотната майка Даниела Колева от Сливен. Тя успя да върне трите си деца, след като осъди местната Дирекция "Социално подпомагане". 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Делян Пеевски

ДПС иска Делян Пеевски да води листата за Народно събрание в Хасково

ДПС Хасково номинирана единодушно за водач на листата на парламентарните избори съпредседателя на партията Делян Пеевски. Това е станало на  проведено разширено заседание на общинския съвет на ДПС Хасково. На него са били разгледани организацията на предстоящите избори за Европейски парламент и предсрочни избори за народни представители в региона...

публикувано на 21.04.24 в 15:35

Кандидитстват за подпомагане на процедури "ин витро" в Хасково до 30 април

Броени дни остават до края на срока, в който може да се кандидитства за "ин витро" и "ин виво" процедури в Хасково. До 30 април 2024г. включително в общината ще се приемат документи за финансово подпомагане за процедури  инвитро и инвиво на семейства, лица и двойки, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми.  Кандидатите подадат документи в..

публикувано на 21.04.24 в 14:10

"Възраждане" очакват висока избирателна активност на изборите

От ПП Възраждане се надяват гласоподавателите да излязат на 9 юни и да упражнят правото си на вот.  Това  каза депутата  и областен координатор за Кърджали и Хасково на ПП "Възраждане" Георги Георгиев. Партията с национален лидер Костадин Костадинов вече е готова с листите си за предстоящите избори в областите Хасково и Кърджали. Това каза о..

публикувано на 21.04.24 в 12:03

Навършват се 40 дни от кончината на Българския патриарх Неофит

Днес се изпълват 40 дни от кончината на Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. От 9 часа в митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“ в София имаше Архиерейска заупокойна света литургия. Служението бе оглавено от Врачанския митрополит Григорий - наместник-председател на Светия Синод, заедно с архиереи на Българската православна църква. За..

публикувано на 21.04.24 в 10:19

Облачно, с бури и силен вятър

През нощта облачността ще бъде значителна, на отделни места, главно в Югозападна България, ще има валежи от дъжд. Ще е почти тихо или със слаб вятър. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, в София - около 5°.  Преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи..

публикувано на 21.04.24 в 09:21

Водата в село Ерма река е негодна за пиене

Водата в златоградското село Ерма река е негодна за пиене към момента. Това сочат резултатите от проведен мониторинг на питейната вода за периода от началото до средата на този месеци и регистрираните случаи на чревни инфекциозни заболявания.  Регионалната здравна инспекция е извършила изследвания в 18 населени места. Единствено пробата в с. Ерма..

публикувано на 20.04.24 в 16:02

242 865 лева са необходими за укрепване на компрометираната подпорна стена на блок ,,Орфей Юг“

Община Кърджали входира искане в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за предоставяне на средства във връзка с проблема с компрометираната подпорна стена на блок „Орфей Юг“ в кв. „Веселчане“. Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн каза, че проблемът с подпорната стена на блок „Орфей ЮГ“ е сериозен, но той датира..

публикувано на 20.04.24 в 15:57