Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След месец раздяла майката Симона успя да прегърне бебето си


След месец раздяла майката Симона успя да прегърне бебето си, след като няколко дни след раждането му, социалните го предадоха в приемно семейство. 

"Приемното семейство докараха бебето в социалната служба в Смолян и Симона имаше възможност да го види за първи път, след като тя не е имала възможността да го докосне даже в болницата. За нея беше един уникален момент да се срещне със собствената си рожба след едномесечна раздяла". Това заяви в ефира на Радио Кърджали Петър Низамов - Перата, който заедно с адвокат Петър Николов се заеха да върнат бебето Александър на майка му Симона от село Арда. Той допълни, че съгласно закона социалните следва да предоставят възможността да бъде гледано детето първо на роднини на биологичните родители, но това не е сторено. 
Петър Низамов - Перата, който е председател на  „Български юридически комитет- защита на гражданите с правни средства“, заедно с адвокат Петър Николов и   семейството на Симона се срещнаха с ръководството на социалните в Смолян. Младата майка има право да посещава своето бебе Александър всяка седмица в приемното семейство, докато районните магистрати в Смолян решат съдбата им. Намеренията и на социалните, и на майката са, че детето трябва да се отглежда в семейството. 
"За нас няма абсолютно никакво съмнение, че в случая става въпрос за оправяне на лични дразги, чрез намесване на две нови поколения. т.е. за да се отмъсти на бабата се наказва майката и първородния й син", каза още Петър Низамов. Процедурата, която следва е да се докаже, че сигналите, които са постъпили в социалната служба са неистински. Става въпрос за сигнали, че майката на Симона пиела, каза още Петър Низамов. Той е убеден, че зад тях стои кметът на селото Недко Юруков. 
Радио Кърджали потърси Недко Юруков за коментар. "Нямам коментар по въпроса", бяха думите на кмета. На въпроса дали е пускал сигнали срещу майката на Симона в социалната служба в Смолян, той отговори лаконично с думата "Не"

"С адвокат Петър Николов смятаме, че в най-скоро време ще успеем да върнем детето при неговата биологична майка, където му е мястото и където трябва да израсте всяко дете, освен ако майката или родителите са напълно неморални, или упражняват насилие спрямо децата, а зад конкретния случай не става въпрос за такова нещо", каза още Петър Низамов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Слаб интерес към конкурсите за директори на училища в област Кърджали (ОБНОВЕНА)

Изключително слаб е интересът към конкурсите за директори на училища в област Кърджали. Едва няколко са подадените документи десет дни преди крайния срок, който изтича на 19 август. 25 са обявените директорски позиции. Те са за пет професионални гимназии, 14 основни училища и пет средни училища. Това съобщи за Радио Кърджали..

публикувано на 09.08.24 в 10:13

Георги Кулов: Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та

Конфликтът в ДПС ще приключи със създаването на две ДПС-та. Това прогнозира в ефира на Радио Кърджали журналистът Георги Кулов. Според него само ако се случи чудо Движението може да се запази като единна партия.  "Най-реалистичното след този конфликт и размяна на писма и обръщения е създаването на две ДПС-та в България. Натам вървят нещата, освен ако..

публикувано на 08.08.24 в 13:46

Д-р Атанас Митков: Овладяхме ситуацията

Общо четири екипа на Спешната медицинска помощ - три от Кърджали и един от Черноочене, са се отзовали на сигнала за падналия окачен таван в сватбения салон край Кърджали, съобщи директорът на институцията д-р Атанас Митков. Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон Трима от пострадалите сватбари остават в болница под..

публикувано на 06.08.24 в 12:40

Инспекцията по труда започна проверка на сватбения салон

Инспекцията по труда започна проверка във връзка с инцидента с паднал таван в сватбен салон снощи в Кърджали. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали директорът на институцията Катя Филипова. "Към момента не сме установили кои от пострадалите са работещи в обекта. Ако сред пострадалите има и пострадали работници от дружеството, стопанисващо обекта - те..

публикувано на 06.08.24 в 11:53
Силвия Великова

Силвия Великова: Задават се съдебни саги на предстоящите избори

Задават се съдебни саги в предстоящия вот. Ахмед Доган реши съдбата на 50-о Народно събрание.  Предстои да стане ясно ще се увеличи ли търговията с гласове в сравнение с миналите избори. Това са част от акцентите в коментара на дългогодишния журналист в БНР Силвия Великова в ефира на Радио Кърджали. Носителката на тазгодишната награда "Сирак..

публикувано на 05.08.24 в 23:40

Областният управител на Смолян: Разминаване в законите пречи за реална превенция срещу пожарите

Призив за стриктно спазване на противопожарните мерки и за изключително внимание при излети сред природата отправи към гражданите областният управител на Смолян Захари Сираков в ефира на Радио Кърджали. Той подчерта, че в сезона на пожарите паленето на огньове на открито и използването на фойерверки и пиротехника могат да доведат до сериозни..

публикувано на 03.08.24 в 00:15

Фестивал "Здравей, здраве“ ще се проведе в Момчиловци

Смолянското село Момчиловци за първи път ще бъде домакин на фестивала "Здравей, здраве“. Той  ще се проведе в рамките на два дни, на 3 и 4 август.  "Предстои да се случи едно  прекрасно събитие, което според мен, наистина ще намери своето място в Момчиловци.  Това е събитие, което е посветено на здравословния начин на живот, на връзката на..

публикувано на 02.08.24 в 16:23