Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оги отива на полуфинал

Ергюнал Сабри - Оги извоюва победа в първия си мач на Републиканското първенство за младежи, което се провежда в Петрич. Звездата на "Арда бокс" се надигра безапелационно противника си Василен Димов от "Добруджа" и получи 5:0 съдийски гласа. Подробности от  Стоян Узунов, треньор на "Арда бокс". Резултатът изпраща кърджалийския боксьор на полуфинал, който ще се играе днес.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В пика на Персеидите сме. Очаква се "дъжд" от над 50 метеора в час

Звездопадът - ежегодният метеорен поток, активен от юли, днес ще достигне своя пик. Спектакълът е един от най-лесните за наблюдаване с невъоръжено око, като хората могат да наблюдават изобилие от ярки сини метеори. Тази година се очакват над 50 падащи метеора на час, а потокът ще продължи до 1 септември. Източникът на Персеидите е отломка..

публикувано на 12.08.24 в 11:22

Търсят се учители

Малко повече от месец преди началото на новата учебна година има обявени свободни места за учители, съобщават от Бюрото по труда в Кърджали. Търсят се преподаватели по география, математика, физика, химия и биология, български език и литература, инструктор на водачи на моторно превозно средство. Отново има недостиг на лекари. Обявените свободни..

публикувано на 12.08.24 в 11:08

Д-р Невин Садъкова: Вирусни инфекции ни атакуват целогодишно

Някои инфекции ни атакуват вече целогодишно, сочат наблюденията на личния лекар д-р Невин Садъкова. „Вече някак се разми сезонността с появата на вирусите. Според мен почти целогодишно хората боледуват и от ентеровируси, и от аденовируси. Имам чувството, че понякога има коклюш на вълни. Понякога има болни от ковид, но просто няма как да го докажем,..

публикувано на 12.08.24 в 10:41

Приключи традиционният шахматен турнир в Дните на Ардино

Приключи традиционният вече шахматен турнир, който се провежда в Дните на Ардино. И тази година организаторите отчитат сериозен интерес към древната логическа игра. В надпреварата се включиха 36 участници от областта. Срещите се проведоха в спортна зала „Юнак“. Никога не се знае откъде ще се появи поредният шампион, оттук, от тази зала са..

публикувано на 12.08.24 в 10:31

Полицаи се събират на протест в София

Полицаи от управленията на МВР се събират на протест в София. Те ще изразят недоволство от "безпрецедентен опит за употреба на Министерството на вътрешните работи".  След като президентът Румен Радев посочи за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, вътрешният министър Калин Стоянов беше един от първите, които се срещнаха с нея.  Той заяви след..

публикувано на 12.08.24 в 09:28

Честваме Международния ден на младежта

Днес е Международният ден на младежта, отбелязан за първи път на 12 август 2000 година. В България се чества от 2007 година. Чрез различни обществени и художествени прояви денят насочва вниманието към проблемите на младите хора, както и към тяхното участие в световните инициативи за опазване на околната среда, развитието на лидерските им умения и..

публикувано на 12.08.24 в 09:16

Селище в Италия има трима олимпийски шампиони от Игрите в Париж

Италианско селище има трима олимпийски шампиони от Олимпийските игри в Париж, които приключиха вчера. Това е уникален и единствен случай в светa. Това е Ронкаделе до град Бреша в област Ломбардия. Има 9400 жители и трима олимпийски шампиони. Това са каноистът Джовани Де Дженаро, джудистката Аличе Беланди и капитанът на волейболния отбор Ана Данези...

публикувано на 12.08.24 в 07:38