Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

15 парамедици са обучени в Центъра за спешна медицинска помощ

В Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали са обучени 15 парамедици по програма на Министерство на труда и социалната политика, от които само един е останал за известно време на работа. 
"Има текучество на кадрите. Правим всичко възможно и мисля, че сме го постигнали, тъй като в момента нямаме свободни незаети места", съобщава директорът на Центъра д-р Атанас Митков.
Подробности може да чуете в прикрепения звуков файл.

Вижте още

Областният управител на Кърджали свика Областен съвет във връзка с мерките за противодействие на коронавируса

Днес областния управител на Кърджали Никола Чанев свика Областен съвет във връзка с мерките за противодействие на коронавируса в национален мащаб. На съвета бяха поканени и пандемичният комитет към областна управа, проф. д-р Тодор Черкезов- директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“, д-р Атанас Митков- директор на ЦСМП и д-р Виктор Кирчев..

публикувано на 27.02.20 в 15:56

Наградиха победителите в конкурса за превод, който е част от програмата на Месеца на Америка

Съветникът по обществените въпроси, първи секретар в американската мисия Дрейк Уейзърт, заместник кметът Веселина Тихомирова и представителят на журито Алеко Дянков наградиха победители в конкурса за превод, който е част от програмата на Месеца на Америка. За 10-ти и 11-ти клас победители са "славейковците" Теодора Шанева и  Атанас Ников, за 12-ти -..

публикувано на 27.02.20 в 14:18

Жълт код за силен вятър в 24 области в страната

Жълт код за силен вятър обявен в 24 области в страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Пловдив,..

публикувано на 27.02.20 в 13:17

Неукрепен товар се изсипа върху лек автомобил. Няма пострадали

Неукрепен товар се изсипал върху лек автомобил „Опел“. 42-годишна жена, която управлявала лекия автомобил, била прегледана в Спешното приемно отделение в Кърджали и освободена. Инцидентът станал снощи по пътя между селата Черноочене и Даскалово около 18,30 часа. Товарен „Скания“ с ремарке, управляван от 65-годишен, превозвал дървесина и при..

публикувано на 27.02.20 в 12:54

Предстои стартирането на Национална програма "Предоставяне на грижа в домашна среда"

Предстои стартирането на Национална програма "Предоставяне на грижа в домашна среда", това заяви директора на Бюро по труда Кърджали Метин Хафъзсалим. По програмата се осигурява заетост на безработни лица като домашни помощници за предоставяне на персонална грижа в домашна среда на хора с от 80 до 89,99 на сто степен на трайно намалена..

публикувано на 27.02.20 в 11:06

В България стартира кампания за справяне с недекларирания труд

През периода март-юни България ще се включи в общоевропейската кампания за справяне с недекларирания труд, която се организира от Европейската платформа за спрявяне с недекларирания труд. Това заяви директора на Инспекция по труда Кърджали Ангелина Бабунска. В кампанията ще се акцентира върху ползите от декларирането на всички доходи за..

публикувано на 27.02.20 в 10:43

Тютюнопроизводителите получиха над 75,6 млн. лева за Кампания 2019

ДФ „Земеделие“ преведе над 75,6 млн. лв. (75 678 249 лв.) на 40 510 земеделски стопани по схемата за преходна национална помощ за тютюн. Финансовата подкрепа, утвърдена преди ден от Управителния съвет на фонда, е изплатена в пълен размер за Кампания 2019 на производителите, които са отглеждали сортовите групи „Каба Кулак“, „Бърлей“, „Вирджиния“..

публикувано на 27.02.20 в 09:52