Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вярващи от село Покрован ще видят Папата в Раковски

Автор:


Най-малко един автобус с вярващи от Покрован ще пътува до Раковски. Иванка Бакалова, кмет на ивайловградското село, се заела с организацията, за да могат местните католиците да видят отблизо папа Франциск. Главата на римокатолическата църква ще бъде на посещение в България от 5 до 7 май. Монахинята сестра Бернадета, която живее и служи в Покрован вече 50 години, сподели вълнението си от предстоящото събитие:
Сестра Бернадета: "Обикновено папите отиват там, където има много католици. А тук сме малко и затова е голяма радост за нас. Рядко щастие е човек да види главата на църквата. Имаме изключителен папа, нямам думи да се изкажа за неговата смелост и сила във вярата."


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Слави Василев

Слави Василев: Доган ще спечели битката с Пеевски

Доган ще спечели битката с Пеевски, прогнозира политическият анализатор Слави Василев пред Радио Кърджали. "Това ще стане по причини, които са свързани не толкова с финансова мощ или с връзки в държавата, защото тук Пеевски има предимство според мен, но по причини свързани с отношенията на етническите турци отдолу нагоре. Смятам, че г-н Доган ще изиграе..

публикувано на 10.07.24 в 11:21

Търси се място за паметника на Цар Иван Асен Втори в село Клокотница

В Хасково създадоха инициативна група, която ще подготви честването на 800 години от битката при Клокотница и победата на цар Иван Асен II над епирския владетел Теодор Комнин. Годишнината ще се изпълни през 2030 г., като идеята е през следващите пет години с различни прояви да се отбелязва славната дата. Кулминацията ще бъде издигането на паметник на..

публикувано на 10.07.24 в 10:41

Проф. Дайнов: Емблематичният модел Борисов-Пеевски влиза в процес на загиване

Политическите и обществените процеси у нас се запушиха от модела Борисов, наричан и модела Пеевски. При този модел са запушени основни процеси - на справедливост и равноправие. Това коментира в ефира на Радио Кърджали проф. Евгений Дайнов. Той каза, че когато няма справедливост всичко се блокира. Хората се отказват, хората се обезверяват...

публикувано на 10.07.24 в 10:13

ДПС очаква отговор за подкрепа на кабинет с техен мандат

ДПС очаква до тази вечер отговора на парламентарно представените партии в 50-то Народно събрание за това дали са склонни да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство, който президентът Румен Радев предстои да връчи на втората политическа сила. От Движението заявиха, че ще решат как да постъпят с мандата, след като получат отговори..

публикувано на 10.07.24 в 10:06

НС ще изслуша шестима министри

Парламентът ще изслуша шестима министри от служебното правителство - това предвижда седмичната програма на депутатите. В дневния ред е и обсъждане на Проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание и парламентарен контрол. Очаква се депутатите да започнат работа с изслушване на служебния министър на културата Найден Тодоров..

обновено на 10.07.24 в 09:18

Горещото време продължава

Отново ще е слънчево и горещо. След обяд ще се развива купеста облачност и само на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали и прегърми. Ще продължи да духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 34° и 39°.

публикувано на 10.07.24 в 09:14
Ахмед Доган и Делян Пеевски

В НС заседава ПГ на ДПС, но без депутатите, подкрепящи Доган

В Народното събрание започна среща на парламентарната група на ДПС.   В съобщение от пресцентъра на партията, изпратено минути след 15:00 часа, се казва, че Движението за права и свободи е единно и подкрепя както почетния председател Ахмед Доган, така  и председателите Делян Пеевски и Джевдет Чакъров в техните усилия да развият ДПС като втора..

публикувано на 09.07.24 в 16:37