Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Известният радио журналист Петър Пунчев представя книгата си в Кърджали


Известният български радио журналист Петър Пунчев пристига в Кърджали в сряда, 20 март. Регионалната библиотека "Н.Й.Вапцаров" ще представи неговата книга "Вие сте тук". Любознателните читатели ще могат да се срещнат с автора в 17.30 часа в  НЧ "Обединение 1913". Чуйте какво казва за Пунчев неговият приятел и колега преводачът Алеко Дянков:
Вижте още

Минимална заплата от 710 лв. предлага правителството за следващата година

Минималната заплата догодина да е 710 лева, да се повишат детските добавки с 20 на сто, като всички Covid подкрепящи мерки да се запазят през първите 6 месеца на годината. Това предлага служебното правителство в проекта за бюджет 2022-ра, който ще бъде приет от министрите на Стефан Янев на 17-и декември. Това обяви служебният финансов министър Валери..

публикувано на 01.12.21 в 18:02

Хасан Азис е провел среща с кмета на Истанбул

Кметът на Кърджали Хасан Азис е провел среща с кмета на Истанбул Екрем Имамоглу, по време на инициативата Б40 Среща кметовете от Балканите. При разговора на двамата градоначалници кметът на турския мегаполис е приел поканата да гостува в Кърджали. В профила си в социалната мрежа Хасан Азис написа : Обсъдихме общи теми и проекти като Smart Cities, градско..

публикувано на 01.12.21 в 15:59

Младите историци на „Славейков“ с множество награди от национален конкурс

В СУ „Петко Рачов Славейков“ пристигнаха грамотите и наградите от Петия национален ученически конкурс за историческа памет „Будител“ и Националната ученическа конференция „200 години от рождението на Георги С. Раковски“ - „… Мисъл и желязо, лира и тръба“. Кърджалийските ученици обраха наградите на високия форум, организиран от Първа езикова..

публикувано на 01.12.21 в 14:45

Производители от областта алармират за ниски изкупни цени на тютюна

За ниски изкупни цени на тютюна алармират производители и кметове от Кирково и Крумовград. Кметът на село Кран, Мустафа Хюсеин каза, че когато всички продукти на пазара поскъпват не може изкупната цена на тютюна да е същата. Той смята, че цена под 10 лева е подигравка с труда на производителите. " Не може когато торта е скочила трикратно, горивото..

публикувано на 01.12.21 в 14:15

Трима мъже са заловени за кражба на 4 акумулатора и 370 литра гориво

Криминалисти от РУ-Кърджали разкрили за часове кражба на 4 акумулатора и около 370 литра гориво от два товарни автомобила, паркирани в областния град. Сигналите били подадени вчера и незабавно са били огранизирани действия по разкриване на престъпленията и установяване на извършителите. В хода на операцията били задържани трима мъже на 18 г.,..

публикувано на 01.12.21 в 12:46

Възпитаниците на ОДК в Кърджали се присъединиха към проекта „Червена лента”

По повод 1 декември – Световен ден за борба със СПИН, учениците от Детски и младежки парламент към Общински детски комплекс с ръководител Нели Карабашева, изработиха брошури с информация за ХИВ и СПИН – начини на заразяване и превенция на страшната болест. Днес от 12.30 ч. пред паметника на „Васил Левски“ младежите организираха АНТИСПИН..

публикувано на 01.12.21 в 12:36

Доброволците на БМЧК от област Кърджали проведоха традиционната Анти СПИН кампания

Днес по повод отбелязването на 1-видекември – Световен ден за борба срещуХИВ/СПИН доброволците на БМЧК от област Кърджали проведоха традиционната си Анти СПИН кампания. През 2021 година този ден премина под обявеното от Обединената програма на ООН за СПИН (UNAIDS) мото „Да премахнем неравенствата. Да спрем СПИН. Да победим пандемиите.“..

публикувано на 01.12.21 в 12:09