Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Хотелиери ще обсъждат проблеми в бранша в Кърджали


Собственици на хотели и заведения от Кърджали ще разискват проблемите и новостите в бранша на специална среща в четвъртък в 16 часа. Ще присъстват и представители на Министерствата на туризма и на културата и на Комисията за защита на личните данни. Предвижда се обсъждането на единната система за туристическа информация ЕСТИ, измененията и допълненията в Закона за авторското право и сродните му права, делегиращи нови функции на общините, проблемите, свързани с прилагането на НАРЕДБА No Н-18 за регистриране и отчитане чрез фискални устройства на продажбите в търговските обекти.

Семинарът се организира от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Да чуем подробности от председателя на управителния съвет Атанас Димитров:

Вижте още
ГКПП Кулата

Гърция: От понеделник за туристи остава отворен само „Кулата - Промахон“

Гръцкото правителство излезе с окончателно решение, че за туристи остава единствено граничен пункт „Кулата - Промахон“ от понеделник, 6 юли. Това съобщава кореспондентът на БНР в Гърция Катя Пеева. Декларации се изискват от всички без изключение. „До неделя, 5-и юли, включително, е преходен период за туристите, които влизат в Гърция. От понеделник..

публикувано на 03.07.20 в 13:26

2107 са карантинираните лица в област Кърджали

Само за два дни - 1 и 2 юли - от Турция в област Кърджали са пристигнали близо 400 души. Непрекъснато се завръщат наши сънародници и от Европа. Успява ли властта да наблюдава карантинираните, чуйте областния управител Никола Чанев в звуковия файл: Никола Чанев: Регулярно в областта има приходящи наши сънародници, които постоянно живеят извън..

публикувано на 03.07.20 в 13:24

Актриса от кърджалийския театър участва в Академията за млади таланти

Приключи работата на Европейската театрална академия към ЕТС. Това е тридневен семинар по майсторски класове и работа по собствени проекти, предназначен за млади професионалисти в театъра. По традиция се провежда в края на фестивала д'Авиньон, Франция, най-известният театрален форум в света. Той трябваше да се проведе във френския град от 3-ти до..

публикувано на 03.07.20 в 13:10

Турнирът по минифутбол "Купата на Лигата 2020" стигна четвъртфинална фаза

Четвъртфиналите на турнира по минифутбол "Купата на Лигата 2020" ще бъдат днес, 3 юли. Ясни са и отборите, които ще спорят за по-предно класиране в турнира. Това каза за радио Кърджали Благовест Саръев от Асоциацията по минифутбол в Кърджали. Благовест Саръев: Осем отбора успяха да достигнат до елеминационната фаза. Предстоят четвъртфиналите, които..

публикувано на 03.07.20 в 13:05

Библиотеката в Кърджали отбелязва юбилея на Вазов с изложба

На 9 юли тази година се навършват 170 години от рождението на Патриарха на българската литература Иван Вазов. По този повод в Регионална библиотека „Никола Й. Вапцаров” е подредена изложба от различни издания на творби на писателя. Могат да се видят съчинения на народния поет отпечатани през 1921 г., книжки от поредицата „Библиотека Иван Вазов” на..

публикувано на 03.07.20 в 11:42

Над 1 милион лева инвестира община Ардино в реконструкция на улици и тротоари

Инвестиция за над 1 милион лева ще бъдат вложени в строителство, реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари в град Ардино. Това стана след като кметът на общината инж. Изет Шабан подписа анекс към договор по проект за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Държавен фонд „Земеделие“ по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването,..

публикувано на 03.07.20 в 11:37

Петима заразени в Кърджали през последното денонощие

По данни на Единния информационен портал новозаразените с коронавирус в Кърджали са двама. Д-р Таня Беловска, директор на дирекция ”Надзор на заразните болести" в РЗИ - Кърджали, коментира случаите, които са повече от официално обявените. Чуйте повече в звуковия файл:  Д-р Таня Беловска: Случаите в Кърджали за последното денонощие са общо 5, 4 от..

публикувано на 03.07.20 в 11:22