Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Адвокатите на пострадалите в катастрофата с Местан искат ВКП да наблюдава следствените действия

Адвокатите на пострадалото семейство в катастрофата с Лютви Местан поискаха Върховната касационна прокуратура да поеме надзора върху извършваните процесуално-следствени действия по случая.

Настояват и за проверка на всички обаждания на лидера на ДОСТ след тежкия инцидент, в който загина бебе на 6 месеца.

"Искаме от Окръжната прокуратура в Кърджали справка за проведените от Местан разговори с длъжности лица от изпълнителната власт и от органите на МВР", каза адвокат Николай Димитров.

Той съобщи, че ангажираната от семейството кантора започва свое паралелно разследване.

Един от въпросите е извършвана ли е нерегламентирана комуникация с разследващите органи от страна на адвокатски кантори, политически лидери и парламентарни комисии.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Полицаи обработват мястото на катастрофата край Загорско

45-годишна жена е загиналата в катастрофата на пътя за Маказа

45-годишна жена е загиналалата в катастрофата по международния път за Гърция тази сутрин, информираха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.  Пътнотранспортното произшествие стана около 7,30 часа на главния за ГКПП „Маказа“ в района на село Загорско.  По първоначални данни 27-годишна водачка на „Фиат“ загубила контрол над управлението, колата се..

публикувано на 15.07.24 в 10:51

Седмицата на втория мандат - очаквания и реалност

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по численост парламентарна група след разделението в ДПС заради конфликта между Ахмед Доган и Делян..

публикувано на 15.07.24 в 09:45

Човек загина при тежка катастрофа по пътя за Маказа (СНИМКИ)

Един човек е загинал, а дуги трима са ранени при тежка катастрофа на международния път за Гърция през прохода Маказа. Инцидентът е станал около 7.30 часа в участъка между селата Садовица и Загорско. Според източници на Радио Кърджали сблъскали са се две коли с гръцка и румънска регистрация, като жертвите са пътували в гръцкия автомобил...

публикувано на 15.07.24 в 09:21
снимката е илюстративна

Пожарът в Свиленградско е един от най-големите за последните години

През изминалото денонощие у нас е имало над 220 пожара. Сега се работи по големи пожари в Хасковско и Варненско. Това каза за БНР главен комисар Александър Джартов, който оглавява Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението. Във Варненско и край Хисар пожарите са локализирани. Около 1000-1100 служители са на постоянно дежурство, обясни..

публикувано на 15.07.24 в 09:15

Жегите продължават до четвъртък, на места се очакват до 43 градуса

Екстремно високите температури ще продължат до четвъртък. Това предупреждение отправи климатологът Симеон Матев, главен асистент в Геолого-географския факултет на СУ. Очакванията са най-високите стойности да достигнат 42-43 градуса, посочи той. През уикенда има условия за валежи с гръмотевични бури. Може да се наблюдават и т.нар. сухи гръмотевици,..

публикувано на 15.07.24 в 09:06

Оранжев код за високи температури е обявен и за утре

Оранжев код за опасни високи температури е обявен и за утре в цялата страна. Утре остава слънчево, след обяд - горещо.  Над източната половина от страната ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 36° и 41°, в Кърджали и Хасково ще бъдат 38°-39°, в..

публикувано на 14.07.24 в 17:46

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин

Жители на родопското село Брезе протестираха в Девин с искане за подмяна на водопроводната мрежа и ремонт на пътища. Протестиращите се събраха на входа на Девин и в шествие преминаха близо два километра до сградата на Общината. Издигнаха знамена и плакати с надписи:  "Брезе ще го има" и "Искаме водопровод и канализация пътищата"...

публикувано на 14.07.24 в 17:37