Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Маданските творци представиха алманаха "Тук сме завинаги"

Конфедерацията на българските писатели – клон Мадан представи втората книга на Алманаха „Тук сме завинаги” в конферентната зала на НЧ „Иван Вазов-1999”. Гостите на събитието имаха възможността да се насладят на нежността на Димитринка Ангелова, откровеността на Светла Узунова, силата на чувствата на Христо Каменов, майсторството на Ася Минчева.
Малинка Райчева и Стела Горялова допуснаха присъстващите в своя свят, изпълнен с любов и загадъчност и бяха изненадани от „нахлуването” на две млади момчета в литературното поприще – Емвер Меков и Радослав Смаилов. Особен колорит и свежест придадоха картините на двете художнички Маргарита Хутева и Християна Хутева.
Не на последно място гостите в залата, сред които бяха и най-малките жители на общината, се срещнаха с творбите на Милена Белова, предназначени за най-малките читатели.
Група ученици от III б клас при СУ „Отец Паисий” гр. Мадан под ръководството на г-жа Капка Узунова представиха част от стихотворенията на класа, както и техни индивидуални и поздравиха маданските творци с песен.


Вижте още
Доц. Димо Димов

Само 6 са положителните проби за Covid-19 у нас, 22-ма са излекуваните

За последното денонощие у нас са изследвани 443 проби –  от тях само 6 са положителни за коронавирус , съобщи днес на редовния брифинг секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. Четитима души от новоконстатираните са в болница. Общият брой на лабораторно потвърдените случаи у нас вече е 2433 - 0,2 процента увеличение на дневна база...

публикувано на 25.05.20 в 08:34

Директорът Златко Атанасов: Нека вярваме, че скоро ще се върнем към реалния живот

Днешният 24-и май бе по-особен. Тържеството пред Регионалния исторически музей в Кърджали се проведе при спазване на епидемичните мерки. Бяха раздавани ръкавици и маски, освен това посетителите бяха приканвани да използват дезинфектант. Ето какво пожела и сподели директорът на най-старото училище в Източните Родопи, СУ "Отец Паисий" Златко..

публикувано на 24.05.20 в 18:45

Актрисата Адриана Кънчева с награда от кмета на общината

Актрисата Адриана Кънчева от Театрално-музикален център - Кърджали получи плакет и грамота от кмета на община Кърджали, инж. Хасан Азис. Призът е за цялостно творческо присъствие в постановките от репертоарния афиш на театъра и се връчва традиционно по случай 24-и май, Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост...

публикувано на 24.05.20 в 17:07

Директорът Ангел Спасов: Днес усещането е по-различно от всички дни, в които нашият мил народ празнува

Днес кметът Хасан Азис връчи грамоти и награди на учениците, представили достойно община Кърджали на национални и международни конкурси, както и колективни награди. За поредна година, бе връчена и стипендия Кърджали, присъждана от 2006-а година. Изявените ученици получават едногодишна парична стипендия, грамота и статуетка за най-изявен..

публикувано на 24.05.20 в 16:50

Анелия Крумова: Радвам се, че спазихме дългогодишната традиция да има тържество за 24 май

Анелия Крумова тази година е един от тримата стипендианти на община Кърджали. Тя е абитуриент от Средно училище "Петко Рачов Славейков" и един от гласовете на радио Кърджали. Приета е в УНСС с оценка "Отличен" от академичния съвет . Част от постиженията й през тази година са награда за отлична изследователска работа с проекта "Думите от..

публикувано на 24.05.20 в 15:10

Установени са всички контактни лица на последния установен болен от КОВИД-19 в Хасково

На територията на област Хасково през изминалото денонощие са взети и изследвани пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Две от тях са на персонал на МБАЛ Хасково и три на пациенти, настанени в същото лечебно заведение. PCR-тестовете им са о тчели отрицателни резултати. Всички контактни лица на последния потвърден случай с..

публикувано на 24.05.20 в 14:48

Кметът д-р инж. Хасан Азис събра духовници на традиционно байрамско кафе

След молитвата за Рамазан байрам се проведе и традиционното за всеки голям празник общо кафе с кмета, попа и мюфтията. Пожелание към мюсюлманите за здраве и късмет отправи енорийският свещеник отец Петър Гарена. Той подари на кмета кутия със сладкиши. На кафето присъства районият мюфтия Бейхан Мехмед и бившият главен мюфтия Фикри Сали, както и други..

публикувано на 24.05.20 в 14:31