Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паспортната служба в Кърджали ще работи през почивните дни

Сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали и паспортните звена в РУ на МВР в областта ще работят на 24, 25 и 26 май. Работното време на 24 и 25 май ще бъде от 8,30 до 17,30 часа, а  на 26 май 2019 г. от 08.30 до 19.30 часа. 

Гражданите, които нямат валидни документи /лична карта или личен /зелен/ паспорт/, ще могат да упражнят правото си на глас. При невъзможност да им бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 23 май 2019 г., те ще могат да получат удостоверение, с което да гласуват. За тази цел е необходимо гражданите  лично да подадат искане в  сектор „Български документи за самоличност“ в Кърджали и в  паспортните звена и РУ  на МВР в областта за дните от 21 май 2019 г. до 25 май 2019 г. от 08.30 ч. до 17.00 ч. и на 26 май 2019 г. от 08.30 ч. до 19.00 ч.

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно единствено за изборния ден - 26 май 2019 г.

Служители на МВР – полицаи, пожарникари, гранични полицаи и жандармеристи, поемат охраната на секциите в областта от 15 часа на 25 май и приключват работата си след  обявяване края на изборния ден и транспортирането и предаването на изборните книжа в РИК.

  Напомняме на гражданите, че в секциите за гласуване не се допускат въоръжени лица, в нетрезво или неадекватно състояние.

  Сигнали за нарушения, свързани с изборния процес и съотносими към дейността на МВР, се приемат на откритата денонощна линия в МВР на тел. 982 2232 и e-mail: izbor@mvr.bg

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха най-голямата археологическа кампания на Перперикон

Най-голямата провеждана досега археологическа кампания на Перперикон беше открита днес, съобщи проф. Николай Овчаров, ръководител на разкопките на обекта. Kампанията, която ще продължи 4 месеца, е под надслов „Ще излязат ли римски статуи и в Свещения скален град на траките?“. През настоящия туристически сезон посетителите на..

публикувано на 11.07.24 в 09:58

Йълдъз Ибрахимова ще пее на 15-ата международна среща на момчилградчани

Изключително наситена програма с концерти, изложби и спортни прояви ще съпътства 15-ата международна среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми". Тя ще се проведе в дните между 22 и 27 юли и се очаква за нея да пристигнат хиляди хора, родени или свързани с Момчилград. Международната среща стартира на 22 юли с любителски турнир по пейнтбол,..

публикувано на 11.07.24 в 09:02

Отново жълт код за горещини в цялата страна

За пореден ден Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес предупредителен жълт код за високи температури. Към тази сутрин издаденият код за горещо време за утре, 12 юли, е оранжев. Днес ще е предимно слънчево, сочи прогнозата на НИМХ. Ще има временни увеличения на облачността и на изолирани места в следобедните часове ще превали..

публикувано на 11.07.24 в 08:46

Пеевски отговори на Доган с официална позиция: Няма да се откажа

По-малко от два часа след призива на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за оставката на Делян Пеевски и още петима знакови лица от ръководството на Движението за права и свободи, Пеевски отговори с позиция, публикувана на официалния сайт на партията със заглавието: "Делян Пеевски, председател на ДПС:  Няма да се откажа и няма да предам хората,..

публикувано на 10.07.24 в 22:19
Ахмед Доган

Доган поиска оставката на Пеевски и още петима

В призив към всички депесари почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган иска оставката на председателят на парламентарната група Делян Пеевски и на други 6 знакови имена на Движението -  Халил Летифов - заместник-председател на ДПС и член на Централното оперативно бюро (ЦОБ), Станислав Анастасов - заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Хамид..

публикувано на 10.07.24 в 20:54

В Крумовград наложиха ограничения в ползването на питейна вода

Призив да се ограничи ползването на вода отправи кметът на Крумовград Себихан Мехмед. В съобщение към съгражданите си, градоначалникът уточни, че е забранено да се използва питейна вода за напояване, поливане на зелени площи, миене на улици, тротоари и автомобили. Забраната е наложителна, за да не се стигне до воден режим, какъвто до този момент не..

публикувано на 10.07.24 в 16:04

Община Черноочене ще бъде поддържана със собствена автовишка

Община Черноочене вече разполага със собствена автовишка.  До момента за подобни услуги бяха използвани външни лица, което значително забавяше и оскъпяваше изпълнението.  С нейна помощ ще бъде поддържано уличното осветление по населените места, кастрене и оформяне на дървесната растителност в урбанизираните територии на населените места,

публикувано на 10.07.24 в 13:50