Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каякарят Галин Урумов от Кърджали ще участва на Европейско


Галин Урумов, състезател на Спортен клуб по кану каяк "Арда" - Кърджали, ще участва на Европейско първенство. Форумът ще се проведе в град Рачице, Чехия, в средата на месец юли. Четворката каяк, в която гребе Галин, е покрила нормативите. Подробности от треньора на Спортен клуб по кану каяк "Арда" Янко Мандаджиев:

Янко Мандаджиев: Преди Държавния отборен шампионат се проведе селекцията за националния отбор, където е включен и нашият Галин Урумов, за участие в Европейското първенство в Чехия в средата на месец юли. Четворката каяк, в която гребе Галин, успя да покрие нормативита. Имаше заседание на Управителния съвет на Федерацията, където се взе решение, че ще участват в този състав.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Приемат документи за подпомагане по de minimis на производителите на картофи, черупкови плодове и гъби

Земеделските стопани, отглеждащи картофи, орехи, бадеми, лешници и култивирани гъби вече могат да подават заявления за подпомагане по помощта de minimis. Предвиден е общ бюджет в размер на 13 млн. лв. Най-голямата част от сумата ще бъде насочена към производителите на картофи. Те ще получат до 7 милиона лева. До 5 милиона лева са отделени за..

публикувано на 12.07.24 в 11:27
Веселина Тихомирова

Започват Дни на приятелството в Кърджали

С масов лекоатлетически крос започва тридневният фестивал Дни на приятелството в Кърджали. Началото ще бъде дадено в събота, 13 юли, от 9:00 ч. пред Паметника на Васил Левски. Това съобщи зам.-кметът Веселина Тихомирова.  "Идеята ни е да предложим на всички наши съграждани, наши приятели, няколко дни, в които всееки от тях да намери своето събитие...

публикувано на 12.07.24 в 11:16

Областната структура на ДПС в Хасково мълчи за процесите в партията

Общинската структура на ДПС в хасковските Минерални бани излезе с призив към областния съвет на партията да подкрепят Ахмед Доган. До момента няма отговор от областното ръководство. Мехмед Атаман, който е областен лидер на ДПС и областен управител на Хасково, засега запазва мълчание.

публикувано на 12.07.24 в 10:19

Президентът връчва втория мандат следващата седмица

Идната седмица – тогава президентът Румен Радев ще връчи втория мандат за съставяне на правителство. "Не бързам и ще връча мандата следващата седмица", посочи той в Бургас, където присъства на националното военноморско учение с международно участие "Бриз-2024". Президентът Румен Радев ще наблюдава демонстрациите на "Бриз" "Първо искам да призова..

публикувано на 12.07.24 в 10:15

Гасят по въздух мащабни пожари в Гърция

11 самолета и 8 хеликоптера са включени в гасенето на мащабните пожари, които обхванаха отново Гърция. Пожарът в Коринт е с активен фронт няколко километра и е неуправляем от силния вятър, казаха огнеборците. За първи път властите използват 11 самолета и 8 хеликоптера, за да ограничат движението на огнената стихия. Коринт е част от полуостров..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Депутатите гласуват проект на правилник за дейността си

В условията на промяна в парламентарните групи след разделянето на ДПС и в очакване за връчване на втория мандат на Продължаваме промяната- Демократична България, Народното събрание ще гласува проект на правилник. Временната комисия отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни..

публикувано на 12.07.24 в 08:38

Оранжев код, втора степен на опасност от жеги

Много горещо. Това предупреждават от Националния институт по метеорология и хидрология за петъчния 12 юли. Максималните температури ще достигнат до 39 градуса. "БЪДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ, че високите температури могат да доведат до здравни проблеми за чувствителни и болни хора, възрастни и деца. Следете прогнозите и действайте според съветите на властите",..

публикувано на 12.07.24 в 08:23